Nerdlacquer Quasar

Och så har jag äntligen ett Nerdlacquer på naglarna! Det var väldigt svårt att välja vilket jag skulle ta först. Jag har ju haft en allvarlig lämmel (visst måste man kunna direktöversätta ”lemmings”? ;-)) efter Crunchy Frog, men jag hade precis haft bruna naglar innan så jag ville köra grönt. Det blev det mörkaste gröna, Quasar. Ett riktigt härligt murrigt militärgrönt lack med glitter i smaragdgrönt, ljusgrönt, guld, chartreuse, och en del prismatiska glitter. Jag älskar det! Det är precis en sån där mörkgrön som jag trivs bäst i. Mycket ”jag”. Det prismatiska glittret är ganska modest och syns bara i sol, men då blir det desto finare, och eftersom det finns andra glitter i det så blir det inte tråkigt inomhus heller. Tyvärr ville inte det prismatiska synas på bild, men det finns där, jag lovar!

Det var alldeles utmärkt att applicera också. Jag hade två lager och det var faktiskt ganska täckande redan efter ett. Bra konsistens och lätt att lacka med. Inga blobbiga, tjocka glitterklumpar i det här lacket, inte! Alla glittren låg platta och snälla och det var förvånansvärt slätt. Jag hade två lager Seche vite, men jag tror det hade kunnat räcka med ett. Över huvud taget ett alldeles förträffligt lack!

Min spontana reaktion är att Nerdarna är av väldgt hög kvalitet, särskilt för ett indielack. Hon har verkligen gjort ett mycket bra jobb! Inga tacoglitter eller annat trassel. Jag gillar också att basen är färgad så de täcker på färre lager. Och trots att basen är färgad så drunknar inte glittren i den och försvinner, utan de lägger sig snarare i lager, lite som en jellymacka, och ger djup.

DSC05343

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finally! I have a Nerdlacquer on my fingers! I have longed for this for so long! And it was worth it, I really love it! Quasar is very ”me”, the base is a dark army green and there are emerald, chartreuse, light green, gold and prismatic glitters och various sizes, but mostly quite small. The prismatic glitters are quite sparse and you can’t really see them unless you stick your fingers into a ray of sun, but when you do it is really pretty!

I liked the formula on this a lot. It was easy to apply and two coats was enough to get it opaque. All the glitters were really smooth and one coat of Seche Vite would probably have been enough to get it smooth. I used two, just to be on the safe side. I really like how the coloured base makes it opaque in fewer coats but still doesn’t drown the glitters. Collier definitely did a good job with this one!

Publicerat på april 6, 2013, i Glitter, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i grönt, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Fint! Och det är väl klart att man kan översätta lemmings 🙂

  Gilla

 2. Det är fantastiska lack! Verkligen bra klass på dem. Och Quasar var ett av de första jag köpte. Spaaaaace!-trion var faktiskt första köpet från NerdLacquer och jag tror det var mitt första eller andra Etsy-köp någonsin. 😀

  Gilla

 3. Men så snyggt! Själv hann jag inte knipa några lack när Amanda öppnade butiken igen, men nästa gång då SKA jag lyckas.

  Gilla

 4. Lacky Corner: Då tycker jag att vi bestämmer att det heter ”att odla en lämmel” framöver! 🙂 (Hm, ska nog börja använda det och se om det sprider sig…)

  Sminkan: Ja, jag är imponerad! De är väldigt bra, inte bara för att vara indielack, utan över huvud taget! Jag har varit så avundsjuk på dig som har haft nerdlack! 🙂

  Emma: Lycka till – man måste verkligen ha lite tur och vara snabb med klickfingret! Men det kanske lugnar ner sig lite när hon har fått ut en del lack.

  Gilla

 5. Åh vad snyggt det där var!! Ett riktigt Katla-lack 😉
  Ser fram emot att se de andra lacken!

  Gilla

 1. Ping: Nerdlacquer Crunchy Frog | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: