Nerdlacquer Crunchy Frog

Så är det dags för min största nagellackslämmel någonsin: Nerdlacquer Crunchy Frog! Jag menar, jag var tvungen att ha det bara för namnets skull egentligen, men när lacket dessutom är helt unikt så är det ju fullkomligt oemotståndligt. Detta har jag dock fått sukta över i några år medans hon som gör lacken har haft en tuff tid privat och därför inte blandat några lack. Nu är hon i alla fall igång igen och jag lyckades till min enorma glädje knipa några lack när hon släppte en batch senast.

Först och främst: namnet. För de som inte kan er Monty Python (och ni borde skämmas en liten aning och genast se allt ni kommer över, det är ju allmänbildning att kunna citera Monty Python! I alla fall bland mina vänner.. (Som kanske är lite nördigare än genomsnittet.) ;-)) har jag länkat till sketchen namnet är taget från:

Så! Nu är vi alla på samma sida. Då måste man beundra kompositionen av lacket. Den chokladbruna grundfärgen står förstås för chokladen, det gröna glittret (i olika storlekar, och både smaragdgrönt och chartreuse) för grodan (”lightly killed”) och det silvervita glittret för grodans ben (”If we took the bones out, it wouldn’t be crunchy, would it?”). Ahhh, helt genialiskt! En av mina favoritsketcher någonsin, faktiskt. 😀 Och lacket är också otroligt fint! Mycket udda, men det funkar. På håll ser det rätt diskret ut, men när man tittar efter är det inte ett dugg diskret.

Det var en liten aning tjockt att måla med, men inte farligt, och det täckte på två lager. Hållbarheten var lite sämre än Aurum och Quasar, men fortfarande bra. Jag fick lite tipwear efter ett par dygn ungefär.

DSC05467

DSC05468

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I have finally satisfied my worst nail polish lemming ever – I have gotten my hands on Nerdlacquer Crunchy Frog! It is named after one of my all time favourite Monty Python scetches (embedded in the post so as to educate any of you who are lacking in your basic Monty Python knowledge). The brown is of course the chocolate, the green glitters are the ”lightly killed” frog and the silver white glitters are the bones (”If we took the bones out, it wouldn’t be crunchy, would it?”). Genious! 🙂

I really love this polish! It is very unique and odd, but it works! It looks sort of discreet at a distance, but close up it is far from it. It was a little thick but completely managable, and it was opaque in two coats.

Publicerat på april 26, 2013, i Glitter, Naglar i brunt, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Helt underbar sketch, fast favoriten är fortfarande den med papegojan!

  Alltså jag kan inte påstå att jag tycker lacket är vackert, men kul är det.

  Gilla

 2. Jag vill också ha det här!

  Gilla

 3. Lacky Corner: Ja, den är också helt briljant! Och jag håller med ang. lacket, det är kanske inte direkt vackert, men det är roligt!

  Sminkan: Det förstår jag! Hoppas du lyckas knipa det nästa gång hon säljer lack! Fast jag är väldigt avundsjuk på att du har en Gorramit, det är min näst största lämmel!

  Gilla

 4. Kan inte minnas att jag sett just den sketchen. Den kan ju vara bra att ta till vid eventuellt chokladsug. LOL lackert är jätteläckert och jag kan verkligen se tolkningen av dom oilka färgerna/ingredienserna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: