Nerdlacquer Don’t Panic

Mer Nerdlack – och det här är nog det jag har älskat mest hittills! Så mycket att det hamnade på mina tår så fort jag behövde ta bort det från naglarna. Det är suveränt på tårna faktiskt, jag blir glad varje gång jag ser mina fötter. 🙂

Det här valde jag när jag gick och väntade på besked om min resväska skulle komma fram. Jag behövde något uppiggande och tyckte dessutom att namnet var extremt passande. Det är givetvis taget från Liftarens Guide till Galaxen, som ju är en underbar bok. Lite av en husbibel när jag var yngre, och den första boken jag läste på engelska. Den fiktiva boken The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy är, enligt den riktiga boken med samma namn, en elektronisk bok som är väldigt populär. (Man får betänka att när boken skrevs sent på 70-talet så var konceptet med en elektronisk bok verkligen science fiction. Lite lustigt hur det faktiskt sedan dess inte bara har blivit verklighet utan också vardag…) Anledningen till att boken (enligt boken ;-)) är populärare än Encyclopaedia Galactica är följande:

”First, it is slightly cheaper; and secondly it has the words DON’T PANIC inscribed in large, friendly letters on it’s cover.”

Mycket bra råd, faktiskt, man vinner sällan något på att ha panik. 🙂

Om jag inte minns fel är den fiktiva boken The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy klargrön, och det är väl därför även lacket är hysteriskt jättegrönt. Rätt underbart, faktiskt. Så långt från diskret man kan komma. Det här lacket är inget för blyga, det är glittrigt och nästan neonigt och in-your-face och skäms inte för sig. Jag älskar det innerligt! Basen är klövergrön och i det finns glitter i smaragdgrönt, gräsgrönt och även lite hologlitter. Det var lätt att lacka med och täckte på tre lager. Efter två dagar chippade det lite och fick lite tipwear, så hållbarheten var inte fantastisk, men helt ok.

Nerdlacquer beskriver det så här på sin hemsida: ”DON’T PANIC is a brilliant clover green base with emerald and grass green glitter, plus a sprinkling of holographic sparkle. It’s large, it’s friendly, it’s non-threatening, and it might even show you how to see the universe on less than thirty Altarian dollars a day. Don’t forget your towel.”

DSC05454

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC05456

Another Nerdlacquer, and I think this one is my favourite so far. I love it so much that I had to paint my toes with it the moment I took it off my fingers. And it is perfect for toes, now I get happy every time I see my feet!

It is named after the The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy book – or rather the electronic book that the book is about. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy it is said, has ”supplanted the Encyclopaedia Galactica as the standard repository for all knowledge and wisdom” becauses ”First, it is slightly cheaper; and secondly it has the words DON’T PANIC inscribed in large, friendly letters on it’s cover.” That is really an excellent piece of advice, panc rarely helps in any kind of situation. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is, if I recall correctly, bright green, which is why the polish also is insanely green. You just can’t get more green than this! It is in-your-face, almost neon, super green, and it is not ashamed of it. This is not a polish for shy people. I really, really love it! To quote the description on the Nerdlaquer web site: ”DON’T PANIC is a brilliant clover green base with emerald and grass green glitter, plus a sprinkling of holographic sparkle. It’s large, it’s friendly, it’s non-threatening, and it might even show you how to see the universe on less than thirty Altarian dollars a day. Don’t forget your towel.”

The formula was good, it was easy to apply and three coats was enough for opacity. It is smoother than it looks and two coats of Seche Vite made it entirely smooth. It chipped a little after two days, but it held up decently.

Publicerat på april 27, 2013, i Glitter, Naglar i grönt, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Jag håller helt med dig om allt du skriver här. Lacket är underbart och boken är fantastisk den med!

  Gilla

 2. Jättesnyggt lack! Har inte läst boken (brister i allmänbildningen, jag vet) men jag har åtminstone sett filmen.

  Gilla

 3. Har inte läst boken, borde kanske ändra på detta. Lacket är i alla fall riktigt härligt!

  Gilla

 4. Annefia: Den började faktiskt som en radioteater, som blev en bok, som blev en film. Du börde nog läsa boken också, det är en hel del galenskaper i den som inte kom med i filmen!

  Lacky Corner: Åh, du har en härlig läsupplevelse framför dig, i alla fall om du gillar absurd humor! Jag är nästan lite avundsjuk. 😉

  Gilla

 5. SÅ himla snyggt lack! Gröna lack är så härligt uppiggande!

  Gilla

 6. Åh det ser helt underbart ut! Jag borde verkligen läsa den boken någon gång, den finns faktiskt redan i mitt hem =)

  Gilla

 7. Nailtastic: Absolut!

  Roxcat: Jamen, då är det ju bara att börja läsa! Den är väl värd det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: