Uppdatering om Katlas brännsår

Vi smörjer Katlas brännsår två gånger om dagen med antibakteriell salva och det verkar läka bra, men det går låååångsamt. Den brända huden håller på att lossna, men den nya huden är väldigt tunn och lite sårig, så det tar nog lång tid innan hon är helt återhämtad. Hon verkar i alla fall inte särskilt påverkad av det, utan härjar på som vanligt. (Dvs gömmer sig på skumma ställen, som bakom tvättmaskinen, och sover under husses kudde så mycket hon kan.)

Känsliga läsare varnas, det ser lite småläbbigt ut…

DSC05594

DSC05591

Katlas burn wound is healing nicely. The burned skin is peeling off, but the new skin is very thin and still damaged. We’re treating her with antibacterial salve twice daily and will continue for four more weeks. Iguanas are slow healers… She does not seem to be very affected by it though, she is scampering aroumd the apartment as usual, hiding in strange places (like behind the washing mashine) and spending a lot of time sleeping underneath my husband’s pillow.

Publicerat på april 26, 2013, i Katla. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Skönt att höra att hon börjar bli sitt vanliga tokiga jag igen.

    Gilla

  2. Skönt att höra att det går framåt om än långsamt och framför allt skönt att hon verkar må bra och inte lida av såret.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: