Illamasqua Freckle

Det här lacket var också ganska efterlängtat, om än inte lika som Nerdlacken. Jag har länge varit nyfiken på att prova Illamasquas lack efter att ha hört mycket gott om deras formula, men har inte riktigt fastnat för någon av deras färger. I alla fall inte så pass att det har motiverat det relativt höga priset. Däremot blev jag väldigt nyfiken på deras spräckliga kollektion som kom nu i vinter (tror jag). Den ska se ut som fågelägg, och det tycker jag verkligen att den gör. I alla fall det ljusbruna Freckle ser verkligen ut som såna där söta små ägg från vilda fåglar. Jag skickade iväg en beställning i februari, men fick vänta ända till april på dem eftersom Illamasqua fick problem med sin leverantör.

Egentligen prövade jag det ljusgröna Mottle först, men det har jag på mina vinterskruttiga tår, så jag väntar nog med att fota det tills det hamnar på fingrarna. Där blev det Freckle först, och det är ett riktigt trevligt lack. Basfärgen i sig är rätt tråkig och jag skulle aldrig ha gillat den ensam, men nu har de haft i medelstora och pyttesmå svarta hexagoner vilket gör en enorm skillnad. Basen är precis så transparent att ”glittren” från lagren under faktiskt syns igenom det övre lagret och skapar djup. Deborah Lippmann har också kommit med en kollektion med ljusa lack med svart glitter i nyligen, men så vitt jag kan se har de bara medelstora och inga små glitter och jag tycker det blir ett lite tråkigare intryck. Jag gillar det här bättre.

Jag hade två lager, då täckte det alldeles utmärkt, och det flöt på som smör. Jag gillade verkligen det här! Det är ju inte alltid man vill ha knallgröna, kaxiga naglar, och det här passar utmärkt då man vill ha något lugnare som fortfarande har en hel del karaktär. Det är dessutom ganska snällt mot min bleka hudton.

DSC05311

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illamasqua Freckle is a very nice polish. It consists of medium and small black hexes in a light brown base. It is supposed to look like birds’ eggs, and it really does! It was opaque in two coats and went on like butter. I really like it, it is perfect for those times that you want something discreet that still has a lot of character.

Publicerat på april 8, 2013, i Glitter, Illamasqua, Naglar i brunt. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Nja, jag vet inte riktigt om jag klarar av basfärgen. Skulle tro att jag gillar de andra färgerna bättre.

  Gilla

 2. Jag tycker det ser lite ut som blöt sand 🙂 men fint var det 🙂

  Gilla

 3. Elin: Basfärgen är onekligen rätt tråkig i sig, men jag tycker helhetsintrycket blev trevligt ändå. De andra var så pastelliga och såg inte lika fågeläggslika ut så jag var inte lika förtjust i dem.

  BeautybyLinda: Det är inte alls en dum liknelse! 🙂

  Gilla

 4. Väldigt fint!
  Upp på önskelistan…..

  Gilla

 5. Jag är sugen på hela den här kollektionen faktiskt. Riktigt snyggt!

  Gilla

 6. Fröken Nilsson: Det gör du rätt i, det är värt att äga!

  Nailtastic: De känns faktiskt rätt ”nya” även om man ju har sett lack med svart glitter förut. Jag gillar dem också!

  Gilla

 7. Älvorna och Alvernas Land

  Åhhhh det här var ju sjukt snyggt!
  Superläckert!!! 😀

  Gilla

 8. Jag tyckte det här var jättefint! Jätteskumt och neutralt på samma gång

  Gilla

 1. Ping: Illamasqua Mottle | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: