Nageldraken nr 9

I det nageldrakska hemmet blandas det numera nagellack så det står härliga till! Generellt sett tycker jag inte att något har blivit helt misslyckat, och vissa har blivit bättre än andra. Det här är jag t ex riktigt nöjd med, om jag nu får vara lite självgod. Det är en blandning av lila pigment, duokromt (blå-lila) pigment och två prismatiska glittermixer, en i blått och en i silver. Resultatet är ett lack som skiftar mellan att vara rödlila och blålila och som också gnistrar som sjutton när ljuset faller på.

Det täckte rätt bra på två lager, men jag la på ett tredje efter ett dygn. Det var helt ok att lacka med och jag behövde två lager Seche Vite för att jämna ut det. Jag hade nog kunnat göra det lite mindre opakt så att glittren syns ännu bättre. (Det är i o f s lätt fixat genom att bara toppa upp flaskan nu när jag har använt en del.) Jag börjar lära mig att inte göra basen för opak i glitterlack – det är ju så lätt att man dränker glittret annars.

Förresten, jag ber om ursäkt för statusen på mina fingrar. Dels är de väldigt torra, trots idogt smörjande, och dels lyckades jag sticka en knappnål i vänster ringfinger och fick en liten infektion så fingertoppen blev röd och svullen. Det är därför de första bilderna är på min högerhand…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is the ninth polish I have mixed up on my own so far – there are more produced all the time right now! For this one I used a purple pigment, a duochrome pigment shifting between blue and purple and two prismatic glitter mixes, one blue and one silver. I really like the end result and am quite fond of this one!

Publicerat på september 4, 2013, i Duo- och multikromatiska lack, Frankade lack, Glitter, Naglar i blått, Naglar i lila. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Jag gillar färgen på det och dom stora glittren, men jag och strängglitter kommer liksom inte riktigt överrens.

  Gilla

  • Strängglitter verkar dela upp nagellacksvärlden i två läger. 🙂 Personligen är jag inte dödsförtjust i det, men tycker att det kan vara snyggt om de inte är för långa och det inte är för mycket. Nu beställde jag de här glittermixerna på eBay och visste inte ens att det skulle vara strängglitter i, så det liksom kom med på köpet…

   Gilla

 2. Oh, vilket kul lack du blandat till! 🙂

  Gilla

 3. Fin färg och tjusig kombination! Vad kul att blanda och hålla på. Måste göra det vid tillfälle.

  Gilla

 4. ser jättefint ut!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: