OPI I Love Applause och Dollish Polish Putting on the Ritzzz!

Ett av lacken jag fick med Muppkollektionen på bloggträffen är något av det minst Nageldrakiga man kan tänka sig – ett babyrosa krämlack. Inte något jag direkt trivs i. Nu är det ju däremot Alla Hjärtans Dag, och då tyckte jag att det var lämpligt att passa på att använda det. Det är skirt och jämnar inte ut sig så bra, så det krävdes fyra lager för att få det täckande och jämnt. Det var dock bra att lacka med, så det var inte så farligt ändå. Jag har mer problem med färgen, som jag inte gillar alls. Förutom att den är babyrosa har den dessutom en tendens att lyfta fram det röda i min hudton så det ser ut som att jag har hummerhänder.

För att motverka gullighetsfaktorn lite lade jag på ett lager Dollish Polish Putting on the Ritzzz! Det består av svarta och vita glitter i en klar bas och är en av alla kopior av Lynnderella Connect the Dots. Anledningen till att jag köpte det här fast jag har Connect the Dots är att det här inte har något skimmer i sig (som Connect the Dots har), och därför blir lite striktare, vilket kan passa bättre i vissa kombinationer. Dessutom fanns det i miniflaska  på Dollish Polish webshop och var alltså ganska billigt (plus att jag gillar miniflaskor eftersom jag aldrig tar slut på fullstora). Med det över det rosa blev manikyren mycket bättre, och jag tyckte att den var helt ok.

Som underlack använde jag Nail Pattern Boldness Glitter-a-Peel eftersom jag bara tänkte ha det här lacket en dag och det alltså inte skulle spela så stor roll om det hoppade av på eget bevåg. Nu funkade det rätt bra, bara för det. Det satt som det skulle tills jag började pilla på det efter ett knappt dygn, och då kunde jag dra bort det i rätt stora bitar utan att nageln under verkade ta någon skada. Större skada tar nog naglarna jag pillar bort det med. Jag vet, man borde använda en pinne, men jag är för otålig och dessutom gillar jag att pilla. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is I Love Applause from the coming Muppets Most Wanted collection, a baby pink creme polish. Really not my cup of tea, but I got it for review so I thought that I could at least wear it on Valentine’s Day just to show you how it looks. It was quite sheer and took four coats for full opacity. The formula was good though. It also did give me major lobster hands.

Since it is way too cute for me as it is, I wore one coat of Dollish Polish Putting on the Ritzzz! over it. It is one of all the polishes inspired by Lynnderella Connect the Dots, but it doesn’t have the shimmer that Connect the Dots has. (Which is why I bought it. It is a bit stricter without the shimmer and that can sometimes be a good thing.

Since I knew that this wouldn’t stay on more than a day anyway, I used Nail Pattern Boldness Glitter-a-Peel as a base coat. Sometimes that makes all the polish jump off my nails within hours, but that wouldn’t be a big problem this time. And just because of that it stayed on just fine until I started peeling it off, so it might have stayed on better this time. I think it depends a lot on which polish you’re wearing it with.

Publicerat på februari 15, 2014, i Dollish Polish, Glitter, Naglar i rosa, OPI och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag gillade kombinationen väldigt mycket och blev faktiskt lite besviken när jag läste att det var en layering. Babyrosa känns ovant här men tycker inte det ser så tokigt ut ändå, ganska sött på dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: