Nail Art Sunday: Nordic Cap NP28 med torkade blommor

Dagens tema för Nail Art Sunday är ”Flower power”, så jag tog tillfället i akt att plocka fram mina torkade blommor och göra en riktigt vårig manikyr. Som bas använde jag Nordic Cap NP28, ett vårgrönt lack med lite, lite silverskimmer i sig. Formulan på det var sådär. Det var ganska tjockt, vallade sig gärna och var svårt att få helt jämnt. Jag har tre lager av det, men hade nog haft fyra om jag hade tänkt att ha det utan dekor.

Blommorna är riktiga torkade blommor som jag har köpt från eBay och Trans Design för länge sedan. Jag fäste dem genom att trycka fast dem i det våta lacket, men fuktade dem lätt innan genom att snabbt doppa dem i vatten. Om man inte fuktar dem är de väldigt hårda och svåra att få att ligga plant. Nu blir det ju förstås lite ojämnt ändå, även om jag också plattade till dem med fingret lite när lacket hade torkat lite, och det krävs en del överlack för att få det helt jämnt. Jag hade först ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och sedan tre lager Seche Vite. Men jag tycker att det var värt det, det blev en rätt trevligt vårig manikyr. Jag kan bara hoppas att vädret ser den och tar hinten – det skulle verkligen vara helt ok med lite vår nu! 🙂

De första två bilderna är tagna utomhus med min kompaktkamera och de sista är tagna i mitt nya ljustält med systemaren. Jag tycker det blev riktigt bra med ljustältet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC07836

DSC07839

DSC07841

DSC07846

DSC07848

This weeks Nail Art Sunday theme was ”Flower Power”, so I took the opportunity to take out my dried flowers and make a very spring-like manicure. The base colour is Nordic Cap NP28, a spring green with just a tiny amount of silver shimmer. The formula was really so-so, it was thick and difficult to get even. I used three coats, but I think I would have used four if I would have worn it without decorations.

I have had the flowers for a long time, and they were bought from eBay and Trans Design. I moistened them by dipping them quickly into water before pushing them into the wet polish. When the polish had dried a little, I gently flattened the flowers with my finger and then used lots of top coat to get it smooth – first one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and then three coats of Seche Vite. However, I think it was worth it, I really like this manicure!

Publicerat på mars 2, 2014, i Diverse nageldekor, Naglar i grönt, Nail Art Sunday, Nail Pattern Boldness, Nordic Cap, Torkade blommor. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Wow riktiga blommor, vad häftigt..och snyggt.

  Gilla

 2. Det här är ju Flower Power på riktigt! Fint tycker jag.

  Gilla

 3. Vad fint!! Att det är riktiga torkade blommor ger en extra dimension tycker jag 🙂

  Gilla

 4. Gillar de torkade blommorna, bara sett de i scrapbooking innan:)

  Sedan måste jag få fråga… Är lacket grönt som på utomhusbilderna eller gult som de i ljustältet? På min dator skiljer det väldigt mycket i färg nämligen. Kan det vara vitbalansen i kameran som spökar?

  Gilla

 5. Anki: Tack!

  Lacky Corner: Ja, visst passar det till temat! 🙂

  Little Miss Nailpolish: Jag gillar det, det blir mer realistiskt (förstås). Fast de är uppenbarligen artificiellt färgade… 😉

  Lela: Jag såg dem på Trans Design första gången, men de verkar inte vara så poppis. Har sällan sett dem på andra bloggar.

  Färgen är lite mittemellan, men ljustältsbilderna ligger nog närmast. Det är gulgrönt. På min kassa gamla dator hemma syntes inte färgskillnaden lika mycket. Men det kan nog absolut vara så att jag behöver ställa in vitbalansen i kameran. Det krävs nog lite fipplande innan jag får till det riktigt bra. (Funderar också på att gå en fotokurs i vår så jag blir lite bättre på att hantera den! :-))

  Gilla

 6. De torkade blommor jag sett på bloggar har alltid varit fina men jag skulle förmodligen smula sönder dem, få dem att blöda färg och sticka ut överallt…

  Gilla

  • Tja, de är lite pilliga att hålla på med, men om man hanterar dem med pincett och fuktar dem innan man applicerar dem så är det inte så svårt. Mina har inte haft några tendenser att blöda färg heller. Men jag gissar att det mer har att göra med hur mycket tid man har lust att lägga ner på en manikyr. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: