Nageldraken Your Future is Bright!

Jag har tidigare nämnt att jag har en nagelgalen kollega, Karin, som jag pratar lack med i fikarummet. Våra kollegor har rätt roligt åt oss när vi börjar varje konversation med att titta på varandras lack. Vi är rätt bra på att dra ner varandra i fördärvet och locka varandra till nagellacksinköp, och vi har t o m gemensam vårdnad om en del lack. I höstas disputerade hon – alltså presenterade sin doktorsavhandling (vi jobbar ju båda på universitetet). Jag kan tänka mig att alla inte har tvärkoll på akademins alla grader, men det är en rätt stor affär att doktorera. Först jobbar man i fyra-fem år på en avhandling, i vårt fall genom en massa labbande, och sedan ska den presenteras för en opponent som under några timmars tid ställer kluriga frågor om allt man har gjort. I de allra flesta fallen blir man godkänd (ens handledare skulle inte låta en försöka om han/hon inte trodde att man var tillräckligt förberedd), och då firar man med en stor disputationsfest efteråt. Sedan får man också promoveras, vilket är en urtjusig tillställning i universitetsaulan där man får sin doktorshatt, sitt doktorsdiplom och sin doktorsring, vilken sedan följs av fest på Uppsala slott, och efter det kan man officiellt titulera sig doktor. Akademin gillar det här med ceremonier, något annat kan man inte säga. 🙂

När så Karin disputerade i höstas så klurade jag länge på vad jag skulle ge henne för present. Vanligtvis går man ihop och ger något från hela institutionen, men jag ville också ge något personligt och insåg att det bästa man kan ge en annan nagelgalning måste vara en egen nagellackskollektion! Så jag funderade ett tag och slabbade sedan ihop fyra lack på temat Karin. Jag blandade dem först i en liten miniflaska för att inte göra bort mig i stor skala, och den miniflaskan behöll jag själv. Det tog ett bra tag innan jag kom fram till att använda något av dem, men härom dagen när jag var lite trött på Jade Oasis (ja, det var lite konstigt att bli trött på det, men jag är lite ombytlig) så föll blicken på Your Future is Bright! från Karins disputationskollektion. Jag kommer inte längre ihåg exakt vad som är i det, men jag vill minnas att det var neongult pigment, prismatiskt fint guldglitter och mellanstora prismatiska gröna hexglitter. Det gick ganska fint i färg med Oasis, och även om inga regnbågar syntes igenom så blev det lite metalliskt på ett ganska fint sätt. Your Future is Bright! är medvetet ganska skir för att jag inte ville dränka glittren, så vad man har under påverkar hur det ser ut.

Så voila! – här är det första namngivna Nageldrakelacket! Tanken med det är att Karin ska ha något att pigga upp sig med ifall det blir tufft framöver. Tyvärr kan man ju nästan räkna med det, eftersom hon ska ge sig in på en forskarkarriär och det är ingen lätt väg att gå. Hon är jäkligt smart, så det kommer hon säkert att fixa, men lite uppmuntran kan nog behövas ibland. Själv har jag gett upp det där och forskar bara lite på sidan av medan jag huvudsakligen ägnar mig åt undervisning och administration. Då kan man få sån där lyx som en fast tjänst… 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Your Future is Bright! is a polish I frankened for my nail polish obsessed colleague and friend Karin for her presentation of her PhD thesis. Since she is going into a career as a scientist, she will probably need some encouragement from time to time, and therefore I made a polish that is guaranteed to cheer her up. I don’t remember exactly what is in it, but there is at least some neon yellow pigments, prismatic fine gold glitter and medium prismatic green glitters. It is quite sheer and I wore it over Jade Oasis, which gave it a nice metallic look.

Publicerat på april 27, 2014, i Frankade lack, Glitter, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i guld och gult. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Verkligen snyggt lack, ingen dålig present! Gillar hur glitterpartilarna ser ut mot grundfärgen i lacket!

  Gilla

 2. Åh vilket vackert lack! Bra gjort! Och vilken toppenpresent! =)

  Gilla

 3. Va kul att du gjort egna lack, vilken fantastisk present att ge bort! Jättefint är det!

  Gilla

 4. Mycket fint och unikt lack! 😀

  Gilla

 5. Lottsky: Tack! Min tanke var att glittret inte skulle sticka ut för mycket färgmässigt utan mest bidra till blinget.

  Zophie: Tack! Hon blev glad, det blev hon. 🙂

  Seize the nail: Tack! Det är väldigt kul att göra egna lack, och mycket lättare än jag trodde! Bara att slänga ihop lite saker man tror skulle vara snygga ihop. 🙂

  Gelic: Tack! 🙂

  Gilla

 6. Ett jättesnyggt lack!

  Gilla

 1. Ping: Gästinlägg: Karin skriver om Nageldraken Shb KO | Nageldraken

 2. Ping: ABC Challenge (K): Nageldraken Karin | Nageldraken

 3. Ping: ABC Challenge (V): Nageldraken Violence | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: