Nail Art Sunday: Gradient med OPI Rose of Light över How Great is your Dane?

Veckans bidrag till Nail Art Sunday blir en enkel glittergradient med två OPI-lack jag har fått att recensera; Rose of Light från Spotlight on Glitter-kollektionen och How Great is your Dane från den kommande Nordickollektionen. Jag tyckte de passade riktigt bra ihop. How Great is your Dane är ett mörkt, lite grånat brunt lack och Rose of Light är ett prismatiskt roseguldigt glitter (med bl a små fyrkantiga glitter, det gillar jag!) och det blev en ganska mjuk färgkombination, mildare om jag hade haft ett rent guldglitter. Jag tycker det blev riktigt trevligt och jag gillar båda lacken, även om det väl inte är något som gör mig exalterad.

Jag hade två lager How Great is your Dane och det funkade bra att applicera. Två lager Seche Vite krävdes för att göra det helt jämnt. Som underlack testade jag OPIs nya peel-offunderlack Glitter Off (som jag också har fått för recension). Tyvärr verkar det hamna i kategorin lite för effektiva peel-offunderlack. Efter knappt ett dygn ramlade allt lack på en nagel bara av, och sedan gick det att bara plocka bort det mesta av lacket utan problem. Det tycker jag är lite väl dåligt hållbarhet. Jag kan få NPB Glitter-A-Peel att sitta längre när jag lackar på samma sätt dvs lämnar en kant utan underlack så lacket har något att fästa i. Det här var dessutom en ganska tunn manikyr, och då brukar det sitta lite bättre. Men jag ska inte dra för mycket slutsatser av bara ett försök (man är väl forskare, om än bara på deltid ;-)), utan mer testning är av nöden!

DSC08494

DSC08496

DSC08500

This week’s contribution to Nail Art Sunday is a simple glitter gradient with two OPI polishes I have gotten for review; Rose of Light from the Spotlight on Glitter collection and How Great is your Dane from the Nordic collection that will be released in August. I think they suited each other quite well. How Great is your Dane is a dark, grey-toned brown and Rose of Light is a prismatic rose gold glitter (with small square glitters, among others, I like that!). The colour combination is quite soft, and I think it turned out rather well. I like both polishes, even though they don’t exactly make me jump up and down with joy.

I wore two coats of How Great is your Dane and it applied well. Two coats of Seche Vite was enough to make the manicure completely smooth. As a base coat I tried OPI’s new peel-off base Glitter OFF (that I have also gotten for review. Unfortunately it seems to be a little too easy to remove, as all the polish on one nail just jumped off within a day, and the rest was very easy to just peel off. But I will test it more and use it under other polishes to see how it reacts. One try is not enough to draw any conclusions from!

Publicerat på maj 4, 2014, i Glitter, Naglar i brunt, Nail Art Sunday, OPI. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Åh, så snygg brun färg. Hade inte tänkt köpa just det från kollektionen men nu börjar jag vackla litet…

  Gilla

 2. Snyggt som attan! Jag har uppdaterat gårdagens manikyr med ett Sheer Tint. Fräsigare, enligt mig. 🙂

  Gilla

 3. Vackert!

  Gilla

 4. Pamsan: Det kan jag tänka mig! Det borde ha piffat upp den lite.

  Anki: Tack!

  Sminkan: Tack!

  Gilla

 5. Snygg manikyr! Och himla snygg brun färg på Danois-lacket!

  Gilla

 1. Ping: United in Grey: OPI Gaining Mole-Mentum över RBL Stormy | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: