United in Grey: OPI Gaining Mole-Mentum över RBL Stormy

Något jag inte varit medveten om tidigare är att maj är det grå bandets månad, alltså en temamånad för hjärncancer. Laacky Corner har organiserat gråa temadagar den 27-31 maj, för mer info kan ni gå in på hennes blogg. Jag känner faktiskt ingen (tror jag) som har drabbats av hjärncancer, men med tanke på att jag till 25% jobbar på institutionen för neurovetenskap (även om mitt eget forskningsområde är diabetes och immunologi) så tycker jag att det är givet att stötta temat! Plus att jag gillar grått, så det är inte så svårt att fixa några gråa manikyrer att visa upp… 😛

Först ut blir en grå manikyr med OPI Gaining Mole-Mentum från Muppets World Tour-kollektionen som släpptes tidigare i år. Jag har fått det som pressprov men inte hunnit med att testa det tidigare. Det består av oregelbundna glitter i guld, silver och ljust rosa i en klar bas. Pamsan på Claws in Color skrev när hon visade det över rosa att hon var nyfiken på hur det skulle se ut över grått eller svart, så jag blev sugen på att testa med gråa Rescue Beauty Lounge Stormy som bas. Åh, att lacka med Stormy var verkligen underbart, jag hade glömt bort vilken fantastisk formula RBL har på sina lack. Det bara glider på precis där man vill ha det, täcker bra och torkar snabbt! Jag tycker också att det blev en riktigt snygg kombination med grått under Gaining Mole-Mentum. Inte för sött, så jag klarade av det, lite elegant sådär, men samtidigt lite udda. Jag gillade det!

Gaining Mole-Mentum var lite svårt att få helt jämnt. Glittren ville gärna klumpa ihop sig lite. Det var fortfarande lite ojämnt efter två lager Seche Vite, men inte överdrivet störande. Jag tror inte det skulle vara kul att ha på egen hand, däremot, även om det nog går att få det täckande.  Som underlack testade jag OPI Glitter Off igen. Förra gången satt det bara ett knappt dygn, men nu satt det bra i två dagar. Då ville jag testa ett annat lack och pillade bort det, men det hade nog kunnat sitta lite längre. Det var ganska lätt att få bort, särskilt på de naglar som jag hade lagt på ett extra lager SV på.
DSC08677

DSC08679

DSC08680

DSC08683

DSC08684

Alla bidrag till United in Grey kan ni ser här (tror jag, det är mitt första försök med Inlinkz, så jag är inte helt säker på hur det funkar):

 

Kolla också in det första United in Gray-inlägget hos Lacky Corner!

 

The 27-31st of March Lacky Corner has organized gray theme days to bring attention to brain cancer. I didn’t know before that May is the Grey Ribbon month, but of course I want to participate. I myself don’t know anyone (that I know) who has had brain cancer, but part of my work is at the Department of Neuroscience (even though my own research topic is diabetes and immunology), so it still feels kind of close to home. Also, I like grey, so I don’t have any problems doing grey manicures…

In this manicure I used the grey creme Rescue Beauty Lounge Stormy as a base for OPI Gaining Mole-Mentum from the Muppets World Tour collection that was released earlier this year. I got Gaining Mole-Mentum for review, but I haven’t gotten around to using it until now. It consists of irregular gold, silver and rose glitters in a clear base, and I quite like how it looked over gray. It was a bit difficult to get the glitters evenly distributed, but not too bad. Stormy, on the other hand, was a delight to use! I had forgotten how wonderful the RBL formula is. It just glided on exactly where I wanted it, covered in two coats with no problems at all and evened out perfectly.

I used OPI Glitter Off as base coat and this time I wore it for two days before I removed it. Last time it just flew off after barely a day, so this time it worked much better. It was quite easy to get off without remover.

Publicerat på maj 27, 2014, i Glitter, Naglar i grått, OPI, Rescue Beauty Lounge. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Spännande att jobba inom forskning! Jag hoppas verkligen att forskningen vinner kampen mot cancer tillslut.
  Himla snygg manikyr, lite party 🙂

  Gilla

 2. Det blev riktigt snyggt över grått!

  Tycker det låter som att du har ett viktigt jobb också (det här med neurologi och immunologi är nått som jag ju personligen tyckte är extra viktigt)

  Gilla

 3. Kul att ni gillade manikyren!
  Jag måste bara tillägga att jag forskar väldigt lite numera, huvudsakligen jobbar jag med undervisning och administration. Men lite forskning blir det lite på sidan av, och det är roligt! (För det mesta… ;-))

  Gilla

 4. Åh vad spännande att du jobbar med forskning! Och institutionen för neurovetenskap låter ännu mer spännande! Misstänker att du vet hur mycket en tumör vid hypofysen kan ställa till med. Tack för att du vill vara med i United In Grey och vilken snygg kombo du fått till!

  Gilla

  • Jag är väl inte jätteinsatt, men jag kan tänka mig… Jag har inte forskat inom neurovetenskap, men jag är programsamordnare för masterprogrammet i biomedicin, som ligger under institutionen för neurovetenskap. (Så mina studenter kan jättemycket om neurovetenskap när de är klara!) Det är väldigt otäckt med hjärntumörer, de kan strula till så himla mycket. Det är skönt att höra att din sons tumör var benign i alla fall!
   Klart jag är med! Viktigt ämne och snygg färg är en bra kombination. Jag ska bara hinna få ut några fler inlägg… 😛

   Gilla

 1. Ping: United in Grey: OPI You Pink Too Much över grå-svart gradient | Nageldraken

 2. Ping: Halloween: Spindlar på sten | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: