Nail Art Sunday: Aliquid Lacquer Nightingale’s Song

Lite sent omsider kommer här mitt bidrag till Nail Art Sunday. Veckans tema är ”regn”, och även den här gången missade jag att kolla innan jag satt där med ett slumpmässigt valt lack på naglarna. I det här fallet råkade det bli riktigt bra ändå, eftersom lacket jag bar var sådär regngrått och var en bra bakgrund till en regnmanikyr. Lacket kommer från Aliquid Lacquer och är inspirerat av Luthien från sagan om Beren och Luthien i Tolkiens Silmarillion. Eftersom jag är en inbiten tolkiennörd så kunde jag inte låta bli att köpa på mig hela kollektionen när jag såg att hon hade gjort en Silmarillionkollektion (som dessutom såldes som minilack, sånt gillar jag!). Att lacken var väldigt fina hjälpte ju också till att motivera beslutet…

Nightingale’s Song hade jag nog däremot inte köpt om det inte vore för namnet, och jag är glad över att jag faktiskt gjorde det. Den här typen av milda färger lockar mig sällan, men jag trivdes oväntat bra i det. Det är ljust gråblått med små duokroma glassflecks som skiftar mellan blått och rosa. Klart finare IRL än på bild! Det var inte särskilt kul att lacka med, däremot. Det var rätt tjockt och svårhanterligt och ville gärna valla sig och dra med lagren under. Det jämnade dock ut sig fint, så det syntes inte när det var torrt. Jag bar tre lager.

Ursprungligen dekorerade jag bara med några nitar från eBay, men sedan kom jag på att veckans Nail Art Sundaytema var ”regn” och gjorde regn på de återstående naglarna med en fanbrush och akrylfärg i vitt och silver samt lite prismatiskt silverglitter. Det blev rätt diskret och syntes inte så mycket, men jag gillade det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStjärnnitarna som jag först satte dit ramlade av inom det första dygnet, så jag gjorde om tummarna med andra nitar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This week’s theme for Nail Art Sunday was ”rain” and as it happened I wore a polish that suited it quite well even before I looked it up. I bought the whole Silmarillion collection from Aliquid Lacquer a while ago (being a huge Tolkien nerd, I couldn’t resist, especially since the polishes were really nice and available in mini bottles).

Nightingale’s Song is inspired of the tale of Beren and Luthien, and I probably wouldn’t have bought it if it weren’t for the name. I am happy I did, though, since I liked it much more than I would have thought. It is a very mild blueish grey with small duochrome glass flecks that shift between blue and pink. Very soft and nice to wear. Definitely nicer IRL than in the pictures! There was no sun here when I wore it, so it looks a little duller in the pictures than it really is.

The application was difficult. It was thick and really dragged the previous layers with it. Fortunately it evened out nicely so it didn’t show once it was dry. I wore three coats.

The original decoration was just some studs from eBay, but I added some ”rain” with a fan brush using acrylic paint in white and silver and a silver prismatic nail art glitter polish. It was quite discreet, but I liked it anyway.

Publicerat på maj 11, 2014, i Aliquid Lacquer, Diverse nageldekor, Duo- och multikromatiska lack, Naglar i blått, Naglar i grått, Nail Art Sunday. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Lite sent kommnetart men ändock… Jag tycker verkligen du lyckats få till regnkänslan här. Färgen är ju perfekt (och lacket är supersnyggt) och jag gillar ”ösregnseffekten” du målat.

    Gilla

  2. Hellre sena kommentarer än inga kommentarer! Kul att du gillade det! 🙂

    Gilla

  3. Jag är också sen men håller med Fia, det är en fin ”regnmanikyr”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: