Nerdlacquer Holy Grail

Igår när jag tittade igenom alla utkast som ligger och väntar på min uppmärksamhet så insåg jag att jag faktiskt har en liten bunt Nerdar som jag inte har visat er än! Skandal, de är ju så fina! Numera är de däremot väldigt svåra att få tag på, så de jag har fått hem på sistone har jag hittat genom en grupp på facebook för Nerdlacquerfanatiker som tipsar varandra om bloppisar där man kan hitta Nerdar. De blir ofta väldigt dyra, men jag har fått tag på några som i alla fall har hamnat någonstans i prisklassen 150-200 kr, vilket är mycket, men jag kan betala det för vissa lack som jag verkligen vill ha…

Holy Grail är ju lite av en Helig Graal bland Nerdlack, i alla fall för min del. Delvis på grund av namnet – The Quest for the Holy Grail är min favorit av Monty Pythons filmer och jag har sett den så många gånger att jag kan citera stora delar av den från minnet. Att sedan lacket både är holografiskt, glittrigt och lyser i mörkret gör ju inte begäret mindre, direkt. Nu bar jag det i förra veckan, så det där lysandet i mörkret hade jag inte så mycket chans att utforska, men jag tog med mig swatchstickan in i förrådet och stängde dörren och kunde se att det lyste lite. Det är väl inte det starkaste GITD-lacket jag har sett, men det är en lite kul detalj i alla fall.

Det här är ett lack som är snyggare IRL än på bild, tyvärr. Det ser lite mesigt ut på bilderna, och även om det är en väldigt snäll färg i basen (en slags ljus, blåtonad gröngrå) så gnistrar det prismatiska glittret så pass i solen att det inte alls känns mesigt när man har det på fingrarna. Det linjära holot är inte jättestarkt, men tillräckligt för att lacket ska leva upp. Jag gillar det verkligen, trots att det är mycket ljusare än de lack jag brukar gilla.

Jag bar tre lager av det, och jag tycker att det var förhållandevis lätt att lacka med för att vara så mycket glitter. Det hamnade där jag ville ha det och glittren fördelade sig rätt bra utan att man måste jobba ihjäl sig.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I have quite recently joined a facebook group for Nerdlacquer fanatics, and has since then managed to get my grubby little paws on a few more Nerds! It isn’t possible to buy them anywhere any more, but there are people out there who are selling their bottles on blog sales. Sometimes the prices are way too high, but I have managed to get mine for between 15 and 25 dollars, which is decent at least…

Holy Grail has been something of a Holy Grail of nail polish for me, mostly because of the name – The Quest for the Holy Grail is my favourite Monty Python film, but also because it it both holo and GITD. Admittedly the GITD effect is not super strong, and since I wore it a week ago I didn’t have much darkness to see it in. (It never really gets dark in Sweden at this time of the year.)

Unfortunately, this polish looks a lot better IRL than on pictures. It looks a little boring in my pictures, but even if the base colour is very mild (it is a kind of light greenish grey with blue tones) the prismatic glitters sparkles in the sun and makes it come to life. Also, although the linear holo isn’t the strongest, it also creates some life in the polish. I really like it, even if it is much darker than the polishes I usually like.

I wore three coats and I thought it was reasonably easy to apply considering the amount of glitters. It ended up where I wanted it and the glitters spread out evenly without too much work.

Publicerat på juli 10, 2014, i Glitter, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i grönt, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Så vackert det ser ut

    Gilla

  2. Snyggt! Jag är inne på såna här ljusa pastellack just nu.

    Gilla

  1. Ping: F.U.N Lacquer Pay Day | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: