Nerdlacquer Shiny

Så kommer vi till ännu ett Nerdlacquer som jag har hittat på en blog sale via facebookgruppen för Nerdlacquergalningar på sistone. Den när facebookgruppen är inte bra för min ekonomi… Shiny är inte ett lack som jag hade tänkt köpa egentligen, men så fanns det där till ett någorlunda rimligt pris eftersom flaskan inte var helt full och så slog jag till utan att riktigt tänka mig för. Jag menar, ljusblått är ju normalt inte en färg jag trivs i… Det är däremot något med Nerdlack som gör att de ofta är snyggare än man trott, och det stämde i det här fallet också! Det är så otroligt blått! Verkligen in-your-face, galet jätteblått! Dessutom är det packat med silverglitter av olika varianter; små hexor, medelstora hexor, medelstora fyrkanter och silverskimmer. Det finns också en del lite mörkare blått skimmer i det också som ger det lite mer djup. Så jag gillar det mycket mer än jag trodde jag skulle göra, faktiskt – fast jag får ha det vid tillfällen då jag är sugen på en rätt kaxig manikyr… 🙂

Jag bar tre lager av det och trots att det var så packat med glitter så var det lättlackat. Däremot har det, liksom många andra Nerdar, problem med sjunkande glitter, så jag fick skaka det lite då och då medan jag applicerade det.

Lacket kommer för övrigt från Firefly-kollektionen och ”Shiny” är ett vanligt uttryck i serien/filmen för saker som är bra, helt enkelt. Firefly är f ö min favorit av allt Joss Whedon har gjort, och det vill inte säga lite, för han är lite av min husgud. Min bror gav mig en gång en t-shirt med trycket ”Joss Whedon is my master now”, och den bär jag stolt. Firefly är otroligt charmig, originell och smart. Har ni inte sett den så gör det omgående! Det gjordes tyvärr bara 14 avsnitt eftersom serien snöpligt nog lades ner, men några år senare kom filmen Serenity, som i alla fall knöt ihop några av trådarna. Se den också (fast efter att ni har sett tv-serien)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Here is another Nerdlacquer that I have gotten my hands on through a blog sale that I found through a tip on the Facebook group for Nerdlacquer Lunatics. I hadn’t planned to buy this one, but I found a bottle that wasn’t completely full for a good price, so I got it anyway. Light blue is normally not my colour but in this case, I was surprised by how much I liked it. It is so very blue! Really in-your-face, bright and very, very visible. I love it! It is also chock full of silver glitter of different shapes and sizes; small and medium hexes, medium squares, shimmer and to give it more depth there is also some darker blue shimmer in it.

I wore three coats and despite it being so packed with glitter, it was easy to apply. As many other Nerds it has a problem with sinking glitters, so I had to shake the bottle a few times while I applied it.

It comes from the Firefly collection and ”Shiny” is a common word in the series/film for good things. By the way, Firefly is my favourite of everything Joss Whedon has done, it is charming, funny, unique and smart. If you haven’t seen it you must do it immediately! Sadly, there are only 14 episodes since it was cancelled prematurely, but after a few years they did the film Serenity that is based on the tv show. See that too (but see Firefly first)!

Publicerat på juli 20, 2014, i Glitter, Naglar i blått, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jätteläckert! Jag är svag för blått 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: