OPI Good Grief! och Where’s my Blanket???

Jag lyckades inte hålla mig från Halloweenkollektionen Peanuts särskilt länge. Jag var väldigt nyfiken på hur det gula lacket Good Grief! skulle vara, så det blev först ut att testas, i kombination med glittret Where’s my Blanket??? från samma kollektion. Jag hade tre lager av Good Grief!, och det var helt ok att lacka med. Inte sådär att det bara gled på perfekt, men med tanke på hur besvärliga gula lack kan vara så var det riktigt bra. Färgmässigt är det väldigt likt Zoya Darcy, som dock har en sämre formula om jag minns rätt. Jag kanske kommer fram till att göra en jämförelse mellan dem någon gång framöver…

Where’s my Blanket??? är ett ofärgat lack med små svarta glitter och medelstora svarta, ljusgula och persikofärgade glitter. Jag hade ett lager av det. Det är ganska mycket glitter i det, så det går nog att få det täckande på egen hand, men jag tror inte det blir så snyggt. När jag hade det över gult syntes inte de gula och pärsikofärgade glittren så bra, men de gav lite djup till manikyren som jag gillade. Jag tycker riktigt mycket om den här kombinationen och blir lite glad varje gång jag tittar på mina naglar.

SONY DSC

SONY DSC

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeanutskollektionen kommer också att släppas i ett minikit innehållande nageldekaler – det glömde jag nämna när jag skrev om den. (Är det förresten någon annan än jag som blir lite störd av att de har särskrivit ”nageldekaler” i pr-materialet? ;-))

OPI presenterar inför hösten 2014 Peanuts Collection_Sida_7

I couldn’t keep away from the Halloween collection Peanuts very long. I was very curious of the formula of the yellow creme Good Grief!, so that was the first one to find its way to my tips. Applying it was actually a quite pleasant experience. It wasn’t perfect, but for a yellow it was really good. Three caots was enough for opacity.  Colour wise it is very close to Zoya Darcy, but I think Darcy has a worse formula. I may get around to doing a proper comparison some day…

On top of Good Grief! I used one coat of Where’s my Blanket???, which is a clear base with black mini glitters and black, yellow and peach medium glitters. It is quite dense, so you could probably get it opaque on its own, but I don’t think it would look that good. This is best used for layering. When wearing it over yellow the yellow and peach glitters drown a bit, but they still bring some depth to the manicure. I really like this manicure and looking at it makes me happy.

When writing about the collection, I forgot to mention that it will also be released as a mini kit with nail decals.

Publicerat på augusti 19, 2014, i Glitter, Naglar i guld och gult, OPI och märkt , , . Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Härlig manikyr! Jag brukar inte gilla gult men denna gula ser riktigt fin ut

  Gilla

 2. Jag gillar den här manikyren jättemycket!

  Gilla

 3. Lackert: Jag gillade inte heller gult för några år sedan, men har nu svängt och är riktigt förtjust i det. Och särskilt i såna här härligt knalliga nyanser! 🙂

  Lacky Corner: Det gör jag också! OPI har lyckats den här gången! Den ger lite indiekänsla, eller hur? 🙂

  Gilla

 4. Hehe, stör mig också på särskrivningen o reagerade på den innan jag läst texten ovanför bilden, korrekturläsare kanske skulle vara något.

  Lacken gillar jag, kan tänka mig att glitterlacken kommer bli väldigt kul att leka med i gradients mm. 🙂

  Gilla

  • Jag är inte ensam om att störa mig på särskrivningar i alla fall! 🙂
   Ja, jag tror att lacken blir riktigt kul att leka med. Och ett bra gult och svart krämlack är inte illa att ha heller!

   Gilla

 5. Blev väldigt fint! Jag har inre testat än men en kompis som var hör igår testade det andra glittret på vitgrå bas och det var jättesnyggt.

  Gilla

 1. Ping: Höstnaglar med OPI Good Grief! | Nageldraken

 2. Ping: Påsknaglar med OPI Good Grief! | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: