ABC Challenge (D): Aliquid Lacquer Day Shall Come Again och Lilypad Lacquer The Gold is Mine

D-lacket till ABC Challenge är en liten miniflaska som nog mest har försvunnit i mängden. Det kommer från Aliquid Lacquers Silmarillionkollektion, som jag mest köpte eftersom jag är Tolkiennörd, men som har visat sig innehålla många fina lack. Det beskrivs som ”Day Shall Come Again has a rust-colored base with a strong multichrome shimmer that shifts from burgundy to red, dark orange and yellow. Amongst the shimmer you will also see copper, green and red sparks.” Jag vet inte om det är så starkt multikromt egentligen, men visst ser det olika ut i olika ljus och det är riktigt fint. Jag bar två lager av det och det var lite tjockt och småbesvärligt att applicera, som de andra lacken från Aliquid Lacquer. Det känns som att hon skulle kunna jobba lite på sin bas.

Till dekoren använda jag vinylmallar från TwinkledT, som faktiskt var helt suveräna! Mjuka och följsamma och fäste bra utan att vara svåra att ta bort. Bästa vinylmallarna jag har testat hittills! Jag använde mallarna med en mjuk böj och satte dem lite snett och målade sedan på The Gold is Mine, ett fintkornigt blekt guldfärgat glitter. Det är inte ett superunikt lack och jag har faktiskt funderat på att ge bort det, men det var väldigt bra till nail art eftersom det är så finkornigt att det var lätt att få jämna kanter. Dessutom är det väldigt slätt i strukturen och jag behövde bara ett lager överlack. Jag gillade verkligen den här manikyren!

Klicka på knappen nedan eller gå till Lacky Corners blogg för fler manikyrer på D!
SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

My D-polish for the ABC Challenge is a mini bottle, that probably has gotten lost in my chaos of untrieds. It is from Aliquid Lacquer’s Silmarillion collection, that I bought mostly for the name, being a Tolkien nerd. It turned out to have some really nice polishes though.  This one is described as ”Day Shall Come Again has a rust-colored base with a strong multichrome shimmer that shifts from burgundy to red, dark orange and yellow. Amongst the shimmer you will also see copper, green and red sparks.” I don’t know if it has that strong a multichrome shift, though, but it is a nice colour nonetheless and looks a little different in different lights. As the other polishes from the collection, it was a bit thick and tricky to apply.

I used nail vinyls from TwinkledT for the decoration, and they were awesome! Really soft and supple, stuck to the nails where I wanted the, but were easy to take off without damaging the polish underneath. I used the slanted vinyls and Lilypad Lacquer The Gold is Mine, a fine pale gold glitter, that was really good for nail art. Since the glitter was so smooth, it was easy to get nice edges and it only took one coat of top coat to get it smooth. I really liked this manicure!

Click the button below or check out Lacky Corner’s blog for more manicures on D!

Publicerat på februari 12, 2015, i Aliquid Lacquer, Diverse nageldekor, Glitter, Lilypad Lacquer, Naglar i guld och gult, Naglar i rött och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. ingegerd karlsson

  snygg kombo!!!

  Gilla

 2. Snyggt gjort med snygga lack 🙂

  Gilla

 3. Gillar kombinationen jättemycket! Det förhöjde D-lacket 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: