OPI Color Paints

Jag har inte avlidit, jag lovar! Den här våren har varit rätt extremt upptagen, vilket har gått ut över bloggen. Min svägerska gifte sig (och hade högtidsdräkt som klädkod, så jag fick sy en balklänning inför bröllopet) och vi har rest både till Rom i påskas och Tjeckien vid midsommar. Och en massa annat… Sedan var det det där knaset med mina naglar som jag skrev om senast. Det började med att lillfingrarna blev ömma, vilket spred sig till ringfingrarna. Jag tog bort lacket ganska direkt, och efter en dryg vecka kändes de bra igen. Då testade jag att lacka igen, bara för att upptäcka efter en vecka att jag hade börjat råka ut för nagellossning, liknande det Emma från Sminkan och Emma råkade ut för i början av året (fast inte alls lika illa – det hade bara släppt ett par mm på mig, och bara på lillfingrarna och ringfingrarna). Så det blev till att skippa lack igen, och sedan dess har jag gått naken. I veckan hade jag ofärgat lack i ett par dagar, och jag tror det gick bra, men jag ska vänta tills det har växt ut helt innan jag vågar lacka igen. Jag vet inte alls vad det berodde på, jag tycker inte jag har gjort något speciellt med naglarna, men jag undrar om det helt enkelt är så att naglarna blir känsligare när man utsätter dem för massor av kemikalier hela tiden, och att en mekanisk slitning kan utlösa nagellossning. Nåja, vem vet. Jag ska vara försiktig innan jag drar igång med nagellack igen, men bloggen behöver inte bli lidande för det eftersom jag har 60-70 utkast att lägga ut under tiden mina naglar återhämtar sig.

Här är i alla fall lite bilder på min första manikyr med OPIs nya nail art system Color Paints som kommer att släppas i mitten av juli. Jag har fått det för recension, bör sägas, för det kostar ju lite att köpa alla lacken. De kommer dock att släppas i ett minikit med fem färger och baslacket Silver Canvas, vilket kanske är lite mer lagom investering för de flesta.

Här har jag i alla fall två lager Silver Canvas, vilket är ett sjysst silverkromlack, i botten. Därefter växlade jag med drag av Indigo Motif (blått), Turquoise Aesthetic (turkost), Purple Perspective (lila) och Pen & Pink (rosa). Knepet var att inte ha för mycket lack på penseln eftersom det då bara blev blobbar av alltihopa. Jag tycker det blev en rätt rolig effekt och den folieliknande finishen är fin! Däremot borde det gå att få till liknande effekter med andra jellylack över folielack, skulle jag tro…

Edit: Jag har konstaterat att nagellossningen orsakades av ett Mentalitylack – som för så många andra. Och försöket med ofärgat lack funkade inte… Jag gick naken i två månader till innan jag kunde bära lack igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 I have been playing around with the new Color Paints system that OPI will be releasing  in the middle of July. It consists of a silver chrome (Silver Canvas) and eight jelly polishes to play with to create different effects. I used Indigo Motif, Turquoise Aesthetic, Purple Perspective och Pen & Pink for this manicure.

Publicerat på juli 3, 2015, i Diverse nageldekor, OPI, PR-relaterat och märkt , . Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Läcker manikyr! Och trist med nagellossningen, min dotter har råkat ut för samma sak – på samma fingrar som du. Vi har fått veta att det beror på att nageln är torr, vilket den såklart kan bli av kemikalier, framför allt av remover. Det viktiga är att regelbundet använda en bra nagelolja, och låta naglarna tvättas av och vila lite mellan lackningarna. Jag har köpt en superbra närande olja med vitaminer hos min nagelbyggare, som jag ska höra om jag kan sälja på Edgy. Att smörja på kvällen är perfekt, både runt nagelbanden och under naglarna, och låta oljan göra nytta hela natten! Lycka till!

  Gilla

 2. Det verkar vara lite epidemi med nagellossning. Vet fler som råkat ut för det nyligen 😦 Hoppas ditt inte blir värre.

  Jag gillar manikyren och idén bakom lacken är kul, men själv är jag nog för snål för att köpa dom här när det faktiskt går att göra med andra lack som man redan har.

  Gilla

 3. hoppas det bli bra med dina naglar!!häftigt med lacken , men jag har nog inte råd att köpa opi.

  Gilla

 4. Katarina: Intressant! Och det känns ju inte helt osannolikt att naglarna har torkat ut och att det påverkar bindningarna mellan cellagren. Det är väl inte särskilt hälsosamt att jämt hålla på med remover och lack. Jag har lackat om med tätare mellanrum på sistone, och det kan nog ha gjort att mina naglar är i sämre skick. Nu smörjer jag in med Scratch Nails Nail Food minst varje kväll, oftast under dagen också, och kletar på nagelbandskräm några gånger om dagen också. Men om du tar in den där oljan ska jag definitivt testa den!

  Lacky Corner: Det är på sätt och vis lite tröstande att höra. Men det är kanske inte så konstigt. Det är inte så många år som folk har varit så här nagellacksgalna, så det är kanske först nu som det märks hur det påverkar naglarna att byta lack så ofta. Jag tror det är lugnt för min del. Det går åt rätt håll nu, och naglarna ser nästan normala ut. Jag får vara lite försiktigare framöver och låta naglarna vila mellan manikyrerna, bara.
  Jag tror att du lugnt kan låta bli att köpa just OPIs lack. Jag tycker inte de verkar vara så annorlunda mot andra jelly – och kromlack, så du kan säkert göra liknande manikyrer av de lack du redan äger!

  Ingegerd: Tack, det ska nog ordna sig! Och som sagt, du kan nog göra liknande manikyrer med andra lack. Jellylack kan du ju dessutom fixa själv genom att spä ut ett färgat lack med ofärgat lack. 🙂

  Gilla

 5. Läcker manikyr, kul och lekfull:) trist med din nagellossning men skönt att det är bättre. Jag tror inte alls på att det beror på uttorkning. Klart att det kan bidra men jag har burit lack varje dag under flera år och har svårt att tänka mig att det skulle vara problemet, tror mer att det är en reaktion på nån produkt eller nåt ämne.

  Gilla

  • Jag har sökt lite på det och det verkar som att trauma kan orsaka det – även väldigt små, men upprepade trauman. Jag har ju blivit drabbad på lillfingrarna, som jag har mot skrivbordet hela tiden på jobbet, och om jag tänker att jag kanske hade försvagat naglarna innan med för intensiv lackning vilket gjorde dem känsliga. Det är nog en kombination av olika faktorer.

   Gilla

 6. Snyggt! Usch vad tråkigt med naglarna men hoppas att dom återhämtar sej snabbt

  Gilla

 1. Ping: Mera lek med OPI Color Paints | Nageldraken

 2. Ping: Skittle with polishes from Depend Glossip Girl | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: