Nagellacksföreläsning!

I förra veckan gjorde jag något så jädra knasigt som att hålla en föreläsning för mina studenter. Det här har alltså ingenting alls att göra med deras utbildning, men idén kom till när jag föreläste om sköldkörteln. Ett symtom på sköldkörtelproblem är nagellossning, och jag hade lånat en bild av Emma (från Sminkan och Emma) för att illustrera det. Jag nämnde att bilden då egentligen inte visar nagellossning p g a sköldkörtelproblem och berättade väldigt kort om Mentalityskandalen och min nagellacksfixering och skämtade om att jag lika gärna skulle kunna stå där och föreläsa om nagellack. Varpå de nickade entusiastiskt och absolut ville att jag skulle göra det! Jag trodde väl inte riktigt på dem, men frågade faktiskt igen några veckor senare och eftersom studenten jag frågade nästan hoppade upp och ner av förtjusning så tyckte jag att det väl bara var att köra då. Till saken hör att jag lär känna de här studenterna rätt bra eftersom de går på ett program som jag är ansvarig för och har rätt mycket undervisning i. Eftersom många av dem dessutom kommer från andra länder för att studera här så får jag ta hand om dem lite grann och hjälpa dem med alla möjliga spännande frågor, så jag blir väl lite av en extramamma åt dem. 🙂

Men så i förra veckan blev det faktiskt av! Jag pratade i nästan två timmar om historik, nagelvård, olika finishes, nail art-tekniker och lite allt möjligt. Jag släpade dessutom med mig min samling med swatchstickor och diverse över- och underlack, oljor, nageldekorationer och sånt som de fick titta på. Jag tror faktiskt inte de riktigt hade insett vidden av mitt vansinne innan detta, men vi hade en väldigt trevlig kväll!

 

SONY DSC

”Lite” swatchstickor.

 

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSCKatla fick vara med på sista bilden av presentationen.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Last week I did something as wierd as holding a lecture about nail polish for my students. It really has nothing at all to do with their education, but the idea came up when I was lecturing about the thyroid. Onycholysis can actually be a symptom of hyperthyroidism and I had borrowed a picture from Emma (of Sminkan och Emma) to illustrate this. I mentioned that the picture actually didn’t show onycholysis caused by hyperthyroidism and told them a little about the Mentality scandal and my nail polish obsession. I joked that I could just as well talk about nail polish for a couple of hours, and to my surprise not few of them looked very enthusiastic and wanted me to actually to it. I honestly didn’t really believe it, but I asked one of them again a couple of weeks later and since she almost jumped with joy I decided to go ahead with it. I guess I should say that I know these students pretty well since they are studying the programme that I am responsible for, and I teach them quite a lot. Since many of them move here from other countries to study I get to help them with various interesting questions, so I guess I’m sort of an extra mom for them while they’re here. 🙂

So last week it actually happened! I talked for almost two hours about history, nail care, different finishes, nail art techniques and a little bit of everything. I also brought all my swatch sticks and my collection of top- and base coats, nail oils, stickers, water decals and other stuff for them to look at. I don’t think they really had realized the scope of my insanity before this, but we really had a very nice evening together!

 

 

Publicerat på december 18, 2015, i Nagellacksföreläsning, Uncategorized och märkt . Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Åh vilken kul grej! Och jag hade ingen aning om att Sköldkörtelproblem kunde visa sig i bl.a nagellossning. Kan vara bra att komma ihåg då sonen har Hypoteros.

  Gilla

 2. Men va fint gjort av dig och ser ju ut som alla hade superkul 😀

  Gilla

 3. Oh, så spännande! Jag hade gärna varit där och lyssnat 🙂
  God Jul!

  Gilla

 4. Den föreläsningen måste ha varit fantastisk, låter så himla kul!!!

  Gilla

 1. Ping: Scaled gradient | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: