ABC Challenge 2016 (D): Aliquid Lacquer Devouring Wave

För ett bra tag sedan köpte jag på mig minilack av en hel kollektion med lack med Silmarilliontema från Aliquid Lacquer, och det här är ett av dem. Jag är ju Tolkiennörd, och då är det svårt att stå emot Tolkientematiska lack… Det här lackets namn syftar på vågen som valar dränkte landet Númenor med då dess innevånare hade blivit för kaxiga. Det är också riktigt sådär djupt havsblått, och eftersom det är ganska skirt så blir det ett fantastiskt djup i det. De olikfärgade glittrena riskeras inte att dränkas, utan bidrar bara till djupet i lacket. Jag bar två lager över två lager Orly Stone Cold. De här lacken är rätt sega och jobbiga att lacka med, så jag ville ha en bra, täckande bas så jag inte behövde för mycket av det. Det är väldigt fint, dock, så det var värt den jobbiga applikationen. Det kan vara det finaste lacket av den här typen som jag äger.

Och även om det här inlägget är från september 2014 (host…) så finns faktiskt lacket fortfarande kvar i Aliquid Lacquers Etsyshop! Men vänta inte för länge om ni blir köpsugna. Det ligger bland ”äldre kollektioner”, så det finns nog inte så många kvar.

Dekalerna har jag nog köpt hos Adnails, om jag inte kommer ihåg fel.

Det här är min D-post till Lacky Corners ABC-utmaning. För att se fler poster kan ni klicka på knappen under bilderna.

In English: A long time ago I bought minis of a whole collection of Silmarillion themed polishes from Aliquid Lacquer, and this is one of them. Being a Tolkien nerd, it was difficult to resist… The name of this polish refers to the giant wave that the Valar sent to drown the island of Númenor when its inhabitants had gotten a bit too cocky. It really has a deep sea kind of feel to it, too. It is an amazing, deep blue jelly with multicoloured glitters, and since it is a jelly, the glitters aren’t drowned in the base despite it being dark. I knew from before that these polishes are thick and a bit difficult to apply, so I wore two coats of it over two coats of Orly Stone Cold to get an opaque base. It was worth the trouble, though it is a very beautiful polish!
And even though this post is from September 2014 (ehem…) the polish is actually still available in Aliquid Lacquer’s Etsy shop! If you want it, you shouldn’t wait too long, though. It stands under the category ”Older polishes”, so there might not be that many left.

I think I have bought the stickers at Adnails.

This is my D-post for Lacky Corner‘s ABC Challenge. If you want to see more posts, click the button below the pictures.

SONY DSC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicerat på februari 11, 2016, i Aliquid Lacquer, Glitter, Naglar i blått, Orly, Utmaningar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: