Golden Oldie challenge: Zoya Destiny (och OPI SPF XXX)

Lite för sent, men bättre sent än aldrig! Veckans färg för Lacky Corners Golden Oldie-utmaning har varit orange, och det blir lite småfuskigt den här gången… OPI SPF XXX är ju verkligen ingen oldie – den har alldeles nyligen släppts och tillhör årets sommarkollektion, men Zoya Destiny har i alla fall ett par-tre år på nacken! (Och om ni går in på originalinlägget så kan ni få en bonuskattungebild eftersom min mamma hade kattungar förra gången jag bar det.)
Lacken i Retro Summer har ju en lite besvärlig formula, men den här gången tog jag ganska tjocka lager och försökte låta bli att gå tillbaka och finlira, och då gick det bättre. Efter tre lager var det helt slätt. Färgen är en härligt korallig orange, som blir lite mörkare på naglarna än det ser ut att vara i flaskan.
Jag använde nagelvinyler från TwinkledT för att göra mönstret och hade på två lager Destiny över. Destiny hade en mycket trevligare formula än SPF XXX och jag blev nöjd med att kanterna på mönstret blev såpass bra! Eftersom lacken är så väldigt lika i färg så blev det en väldigt diskret nail art som bara syns på nära håll, men lacken är å andra sidan inte direkt diskreta i färgen. Jag trivs väldigt bra i den här manikyren och den har hållt riktigt bra också! Nu är jag inne på dag fyra och har bara fått minimalt med slitage.

In English: I am a little late, but better late than never! This week’s colour for Lacky Corner’s Golden Oldie challenge has been orange, and I am cheating a bit… OPI SPF XXX is definitely no oldie since it is part of the OPI summer collection and just was released, but Zoya Destiny is at least a couple of years old! (And if you look at my post from the last time I wore it, you’ll get a kitten picture as a bonus. My mom had kittens then.)
The formula of the Retro Summer polishes aren’t the best, but I am starting to get the hang of it. This time I used quite thick coats and tried not to go back and fiddle around, and it worked ok! It was perfectly smooth after three coats. The colour is a bright coraly orange that is a bit darker on the nails than it is in the bottle.
I used nail vinyls from TwinkledT to make the pattern and wore two coats of Destiny over them. Destiny had a much better formula than SPF XXX and I am happy that the edges turned out really crisp. Since the polishes have very similar colour, the pattern is quite discreet, but the colour of the polishes really isn’t discreet on the other hand.
I like this manicure a lot and have worn it for four days now, and there is just a little tip wear so it has held up really well!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det blev en bild på SPF XXX ensamt också.

SONY DSC

 

Publicerat på maj 30, 2016, i Diverse nageldekor, Naglar i orange och korall, OPI, Utmaningar, Zoya och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Vilken suveränt snygg manikyr! SPFXXX är jag lite sugen på att skaffa, men måste nog tyvärr strypa lackköpen rejält ett tag framöver så jag avvaktar lite.

  Gilla

  • Åh, tack! 😀
   SPF XXX är jättesnyggt, men det finns faktiskt många liknande OPI-lack från tidigare kollektioner. Du kanske har någon nästan-dupe redan? Jag förstår det där med att strypa lackköpen! Jag försöker dels hålla i pengarna, men jag vill också inte köpa lack i ett högre tempo än jag använder dem. Det är så tråkigt att ha en massa fina lack som man aldrig hinner använda!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: