Nail Art Sunday: Barry M Chameleon Blue

Lela har kryddat Nail Art Sunday lite och numera är det teman varje vecka. Jag gillar det, det är inspirerande att få en liten ram att hålla sig till, även om den är väldigt lös i det här fallet. Veckans tema var fransk manikyr, något som jag inte har ägnat mig särskilt mycket åt. Jag funderade lite på vilka oprövade lack jag hade och kom på att det kunde vara en kul användning av ett lite udda lack som jag köpte i Glasgow. Chameleonlacken från Barry M byter färg när man lägger på överlack, något jag inte har sett förut. Jag tror det fanns tre lack i serien, men jag köpte bara det blå eftersom de andra var rosa i olika färger, och rosa lack kommer ju sällan över tröskeln här hemma. Det är ett skojigt koncept, men det här lacket gick inte hem i den här stugan (ehm, lägenheten) i alla fall. Jag är inte överförtjust i den blåa färgen, den är lite för frostig för min smak, och jag är ambivalent till färgen den skiftar till. När man lägger på överlack blir lacket brunrött i en svårbestämd nyans, som i o f s är rätt ok, men jag är inte säker på att jag tycker att de två färgerna passar särskilt bra ihop. Kanske… Jag måste nog titta lite på det här ett tag och fundera på saken.

Det jag gillar minst med lacket är dock att det är tjockt och kletigt att måla med och att det på grund av det blir ordentligt bubbligt och får en del penseldrag. Jag vågar inte heller tunna ut det eftersom jag är rädd för att det ska ändra färg eller sluta vara färgskiftande om man blandar i andra ingredienser. Det jämnar inte ut sig nämnvärt och lägger sig gärna i vallar. Dessutom torkar ytan (men inte resten av lacket) fort vilket gör att man inte kan korrigera när man målar. Visserligen är det ordentligt pigmenterat och hade man lyckats perfekt med första laget hade det kunna täcka utan ett lager nr två, men eftersom det är svårt att få det jämnt blev det två lager ändå. Och då bubblade det, som sagt.

Förutom det är jag hyggligt nöjd med min frihandsmålade franska manikyr. Med tanke på hur sällan jag gör sådana blev den i alla fall acceptabelt jämn.

Edit: Nu är det drygt en timme sedan jag målade med det och lacket är fortfarande inte torrt, vilket har lett till att det är några fula hack i det. Nu tar jag bort det och lackar om med något snyggare!

Publicerat på oktober 7, 2012, i Barry M, Diverse nageldekor, Fransk manikyr, Naglar i blått. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Snygga färger tillsammans!

  Gilla

 2. Cool effekt hos ett lack – nu måste jag leta efter ett sånt 😉

  Gilla

 3. Färgkombination känns udda men tilltalande. Om det här med tema faller väl ut så kommer det nog återkomma fler gånger, just nu kör vi oktober som en testmånad.

  Gilla

 4. Jag gillade kombon jag!

  Gilla

 5. Lackycorner: Kul att du tycker det. Jag är inte alls lika säker.

  Nadia: Tja, det hade som sagt en ganska hemsk formula, bara så du vet… Men det var å andra sidan inte så dyrt så det kan vara värt ett försök. Du kanske blir mer kompis med det än jag.

  Lela: Det låter bra med en testmånad! Det ska ju inte heller bli så att du tycker det blir jobbigt. Men det är en kul ide!

  Lotta: Ja du, det verkar som att alla gillar den utom jag… Eller, den var väl ok, men ingen favorit. Lacket såg faktiskt mer knottrigt och ojämnt ut i verkligheten än på bild, vilket kanske bidrar till min bristande förtjusning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: