Emily de Molly Death Defy över Gina Tricot Viva Glam

Jag är inte riktigt säker på vad jag tycker om den här manikyren. Jag gillar det svarta glittret i Death Defy, men är lite ambivalent till Viva Glam. I flaskan ser det ut som ett kallt guldlack, men på nageln blir det gulare i tonen med en anstrykning åt grönt, och verkar också skifta åt vitguld. Jag tror det är den gröna tonen jag har lite svårt för. Applikationen var helt ok, i alla fall. Två lager täckte bra och det var lätt att lacka med.

Eftersom Viva Glam är så glittrigt ville jag ta ner det lite och gjorde därför en glittergradient med Emily de Molly Death Defy, som är ett överlack med svart matt glitter i olika former i en klar bas. I flaskan ser basen grå ut, men det är bara för att glittren har färgat av sig lite, och det syns inte när man lackar med det. Det var rätt glest med glitter, däremot, så jag fick fiska en del för att få tillräckligt på naglarna. Basen är också lite för tunn, så glittren sjunker gärna till botten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I am not quite sure what I think of this polish. I like the black glitter of Death Defy, but am ambivalent towards Viva Glam. In the bottle it looks like a whitish gold, but on the nail it takes on a more yellowish hue and even has a slightly green tone. It also seems to be slightly duochrome, since it looks more white gold at an angle. I think it is the green tone that I am not that fond of. The application was good, though. This is two coats and it was nice and cooperative.

Since Viva Glam is quite glittery, I wanted to tone it down a bit by doing a gradient with the matte glitters in Death Defy. This is a really nice polish, consisting of differently shaped black glitters in a clear base. The glitters were pretty sparse, though, so I had to fish a bit to get enough on the nails.

Publicerat på januari 8, 2013, i Emily de Molly, Gina Tricot, Glitter. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Shit, vad snyggt det här var! Ska absolut göras en variant av.

  Gilla

 2. Jag tycker det var riktigt snyggt, gillar din manikyr verkligen.

  Gilla

 3. Väldigt snygg och läckert!!

  Gilla

 4. Ser bra ut! Jag gillar ju Viva Glam för den är lika mycket silver som guld. 😀

  Gilla

 5. Vad vackert det blev!

  Gilla

 6. Tack allihopa, vad kul att ni gillade det! 🙂
  Lackycorner: jag ser fram emot att se din version!

  Gilla

 7. Jag tycker att det här var supersnyggt! Speciellt att death defy har fyrkantiga glitter, gör att hela alltet känns lite rockigt på nå vis. 🙂 Tycker den guldiga basen passar fint dessutom.

  Och du förresten, Jag har just nominerat dig till ett Liebster Award! Gå in på min blogg och kika! 🙂 Det innebär att man svarar på några frågor plus känner lite ära. 😛 Hoppas du kommer gilla den. 🙂

  Gilla

 8. Åh så vackert ❤ Jätte fin manikyr!

  Gilla

 9. Gelic: Åh, så gulligt! Jag har varit lite off vad gäller bloggandet de senaste veckorna, men jag ska nog få ihop något till awarden.
  Håller med om att det är de fyrkantiga glittren som gör det! Det blir ett lite annorlunda stuk på det.

  Tezzilicious: Kul att du gillade den! 🙂

  Gilla

 1. Ping: Orly Coachella Dweller | Nageldraken

 2. Ping: Nail Art Sunday: Skittlette | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: