Nail Art Sunday: Min första nail art

Veckans tema på Nail Art Sunday är ”Din första nail art”, dvs att man ska återskapa den första nail arten man visade på sin blogg. Eftersom jag började måla naglarna när jag var sådär 14 bast (vilket var rätt länge sedan, kan man säga…) så är det här långt ifrån min första nail art, men det var i alla fall det jag visade i min första post på bloggen (publicerad den 18:e maj 2010). Det är inte någon särskilt avancerad dekor, bara några svarta streck på OPI Bling Dynasty. Originalbilden ser ut så här:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag mattifierade manikyren efter några dagar, så jag lägger in den bilden också:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så till min kopia. Jag har fortfarande kvar Bling Dynasty, så det var inte så svårt. Bling Dynasty är ett bruntonat guldlack som täckte på tre lager och var trevligt att lacka med. Strecken gjorde jag med en nail art pen. De blev lite mindre regelbundna än på originalet, men jag gjorde dem lite längre på sidan av nageln, vilket jag tycker blev bättre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tyckte däremot att det var lite trist, så jag bröt lite mot ”reglerna” (man skulle ju egentligen försöka göra något så likt originalet som möjligt) och tryckte dit en grön strass för att piffa till det lite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så – tycker jag att jag har utvecklats sedan min första nail art på bloggen? Tja, så värst dramatiskt mycket bättre tror jag inte att jag har blivit, mest för att det inte gör så stor skillnad med tre år när man ju ändå har hållit på med det i över 20 år. Den största skillnaden är att jag har lärt mig en del nya tekniker och fått tag i mycket, mycket finare lack! När jag började blogga fick man vara glad om man hittade något som inte var ett rött eller rosa skimmer- eller krämlack. Nu finns holo, multikromer, glitter i alla tänkbara varianter, strukturlack mm lättillgängligt på nätet. Det gör det verkligen roligare att vara nagelnörd!

Jag kan ju däremot konstatera att jag har blivit bättre på att måla naglarna utan att kladda överallt! Det är ju lite viktigare när man ser naglarna uppblåsta i närbild… 🙂

Publicerat på januari 19, 2014, i Diverse nageldekor, Naglar i guld och gult, OPI. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Stor skillnad tycker jag, gillade nya men utan sten bäst.

  Gilla

 2. Fint men jag hade hoppats att den med trollsländorna på Who the Shrek Are You skulle vara den som återskapades… Den minns jag som din första och den sitter verkligen i mitt huvud.

  Gilla

 3. Anki: Kul att du tycker att det är skillnad!

  Sminkan: Jag håller helt med dig! Även om den inte är så avancerad direkt, så gillade jag den verkligen. Kanske ska återskapa den i alla fall! Jag har kvar både lacket och dekalerna…

  Gilla

 4. Den nya känns mer raffinerad och bearbetad:) Hade en period för ett par år sedan då jag också gjorde den här typen av nail art hela tiden. Lätt, enkelt och snyggt. Extra festligt när man som du sätter dit en liten rhinestone.

  Gilla

  • Tja, jag kanske har fått lite bättre kontroll på en nail art pen ändå… 🙂 Det är en väldigt enkel, men snygg manikyr, egentligen kanske jag skulle göra såna lite oftare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: