Gradient med OPI 50 Shades of Grey

Men titta, jag har visst missat att visa den här manikyren, vilket ju kan vara bra att göra med tanke på att lacken släpps i nästa vecka, lagom till premiären av 50 Shades of Grey, årets mest hypade film ungefär. (Jag är fortfarande inte imponerad och tycker att det verkar vara en rätt fånig film.) Men i alla fall, lacken är himla fina, och i den här manikyren lyckades jag använda inte mindre än fyra av dem. (Jag har ju tidigare visat Shine for Me och Romantically Involved, så nu har jag burit hela kollektionen.) Jag grundade med My Silk Tie, ett nästan kromigt silverlack. Jag bar tre lager av det. Det var lätt att applicera där man ville ha det, men det blev mycket penseldrag (fast det blev bättre när det hade torkat) och hade en tendens att dra med sig lagren under om de hade torkat de minsta, så man kunde inte dutta runt en massa. Det har en fin finish, som är nästan lite sidenartad. Det är fint, men jag tycker nog att OPI gjorde ett bättre kromlack i Push and Shove.

SONY DSC

SONY DSC

För att skapa mönstret använde jag s.k. nail vinyls, som jag hädanefter kommer att kalla vinylmallar eftersom jag inte är så förtjust i svengelska. Just de här har jag köpt på nailvinyls.com, men de går ju att köpa lite varstans numera. Kul grejor, vinylmallar, man kan göra så mycket med dem! Jag använde två tunna sicksackmallar per nagel och satte dem mot varandra så de bildade ett rutmönster. På det svampade jag en gradient med de gråa krämlacken från kollektionen; Cement the Deal (det ljusaste), Embrace the Grey (det mellangråa) och Dark Side of the Mood (det mörkgråa). Jag gjorde det sedan matt med China Glaze Matte Magic. Om jag får säga det själv blev det riktigt bra, det här! Och det var inte särskilt svårt.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

I just realised that I have forgotten to show this manicure that I made with four of the polishes from the 50 Shades of Grey-collection from OPI that will be released next week, at the same time as the film will premiere. I am not interested in the film at all (frankly, I think it seems kind of stupid), but the polishes are nice. I have previously shown Shine for Me and Romantically Involved, so this means that I have now worn the whole collection.

I used My Silk Tie as a base colour. It is a silver polish with a silken finish that is very close to chrome. I wore three coats. It was easy to get it where I wanted it, but it showed quite a lot of brush strokes and tended to drag the layer underneath with it when applying the next layer. I like it, but I think that OPI made a better silver chrome in Push and Shove.

I used nail vinyls from nailvinyls.com to create the pattern. I took two skinny chevrons for each nail and turned them towards each other so they formed squares. Next, I sponged a gradient with the three grey cremes from the collection; Cement the Deal (light grey), Embrace the Grey (medium grey) and Dark Side of the Mood (dark grey). I finished by mattifying it with China Glaze Matte Magic. I really liked this manicure!

Publicerat på februari 6, 2015, i Diverse nageldekor, Matta lack, Naglar i grått, Naglar i silver, OPI, Svampning och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. ingegerd karlsson

    så tjusigt!!!det e verkar roligt med dessa vinylmallarna!!kanske skulle testa någon gång!

    Gilla

  2. Riktigt snyggt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: