ABC Challenge 2016 (A): Negative space med OPI Absolutely Alice

Lacky Corner kör en ABC Challenge i år igen, och jag behöver verkligen en spark i baken vad gäller att jobba av dels mitt arkiv och dels den där högen med otestade lack, så jag ska försöka vara med så mycket jag kan! Däremot kommer jag att fokusera lite mer på att beta av arkivet den här gången. Jag försöker fortfarande vara lite rädd om mina naglar efter nagellossningen och har helst mina manikyrer i 3-4 dagar och går naken lite då och då för att olja in naglarna ordentligt. Det gör att jag bara hinner med ett par manikyrer i veckan, så om jag skulle köra ABC-utmaningen enbart på nya manikyrer så skulle jag inte hinna bära några andra lack. Dessutom har jag 70-80 arkivinlägg som verkligen behöver komma ut på internätet innan de börjar mögla.

Så – till A blir det en manikyr som jag bar i höstas, faktiskt en av de första jag gjorde när jag väl kunde börja måla naglarna igen efter sommarens nagellossning. Fördelen med att ha gått med nakna naglar hela sommaren var att de inte var missfärgade, som de annars oftast är eftersom jag har så mycket mörka lack, så jag passade på att göra en negative spacemanikyr. Manikyren gjorde jag till lanseringen av OPIs julkollektion Starlight, så jag grävde fram Absolutely Alice, en riktigt gammal klassiker från OPIs Alice in Wonderland-kollektion som släpptes 2010. Och även om det hade blivit lite tjockt med åren så var det fortfarande lika tjusigt! (Men det är verkligen dags för mig att köpa lite mer Seche Restore, så jag kan väcka liv i gamla lack som det här.) Det består av tätt smått blått glitter med stänk av guld i en klar bas. För att få till mönstret använde jag vinylmallar från Snail Vinyls, närmare bestämt två av deras ”deep V”-mallar per finger. Och så klämde jag dit en strass också, bara för att.

Ni kan se fler A-manikyrer om ni klickar på knappen längst ner i inlägget.

In English: Lacky Corner is hosting an ABC Challenge this year, too, and since I really need a kick in the butt to work on decreasing my archive and the pile of untested polishes, I’ll try to participate as much as I can! This time, however, there will be more archive posts than fresh manis with untrieds since I am trying to be nice to my nails and not change polishes too often. They seem to be doing fine now and have recovered from the onycholysis, but I’m not taking any chances.

So – for A there will be a manicure from this autumn. It is one of the first manis I did after I started polishing my nails again. Going naked the whole summer had the benefit that my nails for once wasn’t stained, so I took the opportunity to do a negative space mani. I did this mani for the launch of the OPI Starlight collection, so I dug up Absolutely Alice, an old classic from the OPI Alice in Wonderland collection of 2010. My bottle had become a bit thick, but it was still lovely! It consists of small blue glitters with a scatter of gold in a clear base. To make the pattern,  used the deep V nail vinyls from Snail Vinyls and added a rhinestone on each finger.

You can see more A-posts by clicking the button at the end of the post.

SONY DSC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicerat på februari 1, 2016, i Diverse nageldekor, Glitter, Naglar i blått, OPI, Utmaningar och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Väldigt vackert ! Så läckert med negative space manikyrer, tyckte inte alls om det förut men tur att man kan ändra sig =D

  Gilla

 2. Väldigt läckert! Negative space är så snyggt tycker jag, men ja det gäller ju att passa på när naglarna inte är alltför missfärgade 😀

  Gilla

 3. Marianne: Jag var också tveksam till negative space till en början, men jag har också ändrat mig.

  Emelie: Tack! Och jo, man får passa på. Nu är mina naglar för missfärgade för negative space igen. 😛

  Lackert: Tack! 🙂

  Gilla

 4. nailpolishcrazy

  I think your nail art is very original

  Gilla

 5. This is my favourite blue glitter polish! i only own a mini version, so I don’t use it really! (too afraid to use it up)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: