Orly Monster Mash

Monster Mash är det ena av de två lacken från Orlys Flash Glam FX-kollektion som jag fick att recensera. Jag var väldigt sugen på det, och jag gillar det verkligen också. Det består av prismatiska små strängglitter och medelstora gröna hexglitter i en svagt grön bas. Jag är vanligtvis inte jätteförtjust i strängglitter, men det här var så smått att det blev ett mindre rörigt intryck och det var riktigt fint. Det är ett sjukt glittrigt lack – tyvärr var det väldigt svårt att fånga det på bild så ni får tro mig på mitt ord, men det glittrade ordentligt.

Formulan var lite sisådär. Det var ganska tjockt och lite ostyrigt att lacka med och det var inte helt lätt att få glittren att fördela sig någorlunda jämnt. Det var också tämligen sparsamt med glitter, så det känns mest som att det är gjort för att ha över ett annat lack. (Jag har det ensamt på tårna nu som ett test, se nedan.)

Jag ville se hur det såg ut dels över ett matchande lack och dels över svart, så jag målade först två lager av Depend 191, som är i nästan samma färg som de gröna hexglittren, och sedan gjorde jag en vagt vågig form över halva nageln med ett svart nail art lack. På det är det ett lager Monster Mash. Och två lager Seche, vilket nog gärna hade fått vara tre. Det var rätt bra på att äta överlack, det här.

Tredje dagen jag bar det lyckades jag faktiskt fånga en liten solglimt så ni kan se lite av det fina glittret. Tyvärr var det lite slitet vid det laget, men ni får bortse från det och titta på glittret istället.

Jag ville också testa om det gick att få det opakt på egen hand. Det gick minst sagt sådär. Jag testade på tårna eftersom det inte gör lika mycket med kala fläckar när man ser det på lite avstånd. Och kala fläckar blev det, det här är inte ett lack som funkar bra att bära ensamt. Det blev tjockt och klumpigt, var svart att få jämnt och blev som sagt inte särskilt täckande. Men på lite håll är det fint och grönt och glittrigt, så det är inte helt illa som tålack, även om det hade varit snyggare att ha ett lack under.

 

 

Monster Mash is one of the polishes from Orlys Flash Glam FX collection I got for review earlier. I really like it, it is extremely sparkly! And green, green is alwys good! However, the formula is a little so-so. It is kind of gloopy and it is a little tricky to get the glitters to distribute evenly. It also eats top coat. It does not feel like a polish that was meant to wear on it’s own. I tried on my toes, and as you can see, it is not opaque even after three coats. It is ok from a distance, but I wouldn’t wear this without a base colour on my fingernails.

On my fingers, I had one coat of Monster Mash over two coats of Depend 191 and a black nail art polish that I drew a kind of wavy thingie with. I wanted to see how it looked both over a similar colour and over black. I think I like it best over black.

Publicerat på november 9, 2012, i Depend, Diverse nageldekor, Glitter, Naglar i grönt, Orly. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Synd på ett så snyggt lack att det inte är mer glitter i det så det blir mer täckande:( Men med ett grönt typ metallic under så kan de bli en riktig hit:)

  Gilla

  • Ja, det var riktigt fint över Dependlacket som var ton i ton med glittret. Tyvärr var det extremt svårfotat, men det såg i princip ut som att det var ett täckande grönt glitter. Med tanke på hur tjock formulan var och hur svårt det var att få det jämnt så tror jag inte det hade varit så roligt att ha att göra med om det var mer glitter i, så det är nog lika bra att se det som ett layeringlack. Det glittrar ju i alla fall massor även om det inte är så täckande.

   Gilla

 2. Så snygg manikyren blev! Det var ju ett bra sätt att se hur det ser ut över både grönt och svart.

  Gilla

 3. Snygg manikyr!

  Gilla

 4. Roxcat: Tack! Ja, jag var lite nyfiken på hur det skulle se ut över olika färger, så då tyckte jag att det var en smidig lösning.

  Sminkan: Tack! Det är ett snyggt lack!

  Gilla

 1. Ping: Orly Too Fab « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: