Orly Unlawful

Det här är det andra av de två lacken från Orlys julkollektion Naughty or Nice som jag har fått att recensera. Unlawful är ett rött krämlack med nästan lite jellyliknande finish. Det ser lite squishigt ut på ett trevligt sätt. Formulan var alldeles utmärkt. Det var lätt att lacka med, hamnade där jag ville ha det och täckte utan problem på två lager. Jag är personligen inte särskilt förtjust i färgen, däremot. Det är hallonrött, en väldigt klar, stark färg. Det var jättesvårt att fota, och det är egentligen rödare än det ser ut på bilderna, även om den där orangea tonen definitivt finns där. Jag känner mig inte alls bekväm med den här färgen, i alla fall inte till vardags. Om jag skulle vilja känna mig som en 50-talsdiva på en fest skulle det vara helt perfekt, men jag tror faktiskt att jag har hittat ett lack som jag inte själv tycker passar på jobbet.

Dekoren är inspirerad av en manikyr Collette på My Simple Little Pleasures har visat nyligen. Det är en dragmarmorerad blomma som man gör i vått lack. Hennes tutorial finns här, och också hennes snyggare manikyr. Jag var för en gångs skull så pass smart att jag började med högerhanden, som ju inte fotas, och bra var det eftersom blommorna på den handen ser mer ut som skadeskjutna fladdermöss. Problemet var att jag började med att använda en tandpetare, som Collette gör. Det funkade inte alls, så jag bytte och använde en knappnål istället, vilket blev mycket bättre. De sista blommorna (de jag fotade) blev helt ok.

I min jakt efter vettigt fotoljus tog jag några bilder under Katlas UV-lampa i terrariet och eftersom hon nu var där och söt som vanligt fick hon också vara med på bild. Hon är lite hösttrött numera, men hon verkar i alla fall äntligen vara frisk efter alla turer hos veterinären i höst.

Unlawful is the second of the two polishes from Orlys Christmas collection Naughty or Nice that I got for review. It is a bright red polish, a little bluer than it looks in my pictures (it was very difficult to photograph). The finish is a little jelly-like, sort of squishy in a nice way. The formula was excellent and it was opaque in two coats. I am not very fond of the colour, it is too bright red for my taste, at least for everyday use.
The flowers were made using drag marbling and were inspired by this manicure by Collette at My Simple Little Pleasures.

Publicerat på november 27, 2012, i Diverse nageldekor, Katla, Naglar i rött, Orly. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Jag gillade färgen, men vad är ”squishigt” för ett ord? Haha! Fina blommor var det också 🙂

  Gilla

 2. Och Katla såklart!

  Gilla

 3. Åh, det här ser ut som en riktigt fin röd. Får hem den i dagarna med ett set jag beställde från Orly. Jag var minst sugen på att testa detta, men nu ska det bli riktigt roligt!

  Gilla

 4. Färgen på det här lacket är nog inte riktigt my cup of tea.. men blommorna tycker jag var skitfina!!! Ska prova det här med nån dag!!

  Gilla

 5. Anna-Cee: Jag är rädd för att mina kompisar ibland har ett lite eget språkbruk, som kan smyga sig in i bloggen ibland. ”Squishigt” är en svenskifiering av ”squishy”. Kul att du gillade blommorna och Katla!

  Emma: Hoppas du kommer att gilla färgen bättre än vad jag gjorde!

  Little Miss Nailpolish: Det var rätt lätt att fixa, när jag väl kom på att jag skulle använda en nål och inte en tandpetare. Pröva, du kommer säkert få till det bra!

  Gilla

 6. Katla livsnjutaren 🙂 Fina och juliga naglar!

  Gilla

 7. Katla! ♥♥♥

  Gilla

 8. Helga: Ja, hon är ett föredöme!

  Sminkan: Jag kanske borde bli lite flitigare på att lägga upp bilder på Katla… 🙂

  Gilla

 9. Lacket är fint, men det är nog inget jag dras till direkt. Blommorna blev jättefina!

  Naww, Katla är så fin!

  Gilla

 1. Ping: Julnaglar med Orly Unlawful | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: