Orly Sparkling Garbage

Tyvärr är jag lite för sen för att vara med på holofredag, men om jag frågar snällt kanske Skimmerskuggan låter mig vara med ändå… Det är i alla fall bara en kvart på fel sida om midnatt… 🙂

Först ut av lacken jag fick att recensera blev givetvis Sparkling Garbage! Dels var det det Katla tyckte var mest spännande (det var grönt, och då är det ätbart enligt hennes logik) och dels tyckte jag själv att det såg intressant ut. Och jag är verkligen förtjust i det här! Det är ett blågrönt glitterlack med rikligt med scattered holo. Och jisses, vad det gnistrar om det i solen – och inomhus för den delen. Det är bara utomhus i mulet väder som det inte glittrar. Lite skumt, för linjära holos brukar inte glittra inomhus som det här gör. Grundfärgen är fin, lite för mjäkig för min smak egentligen, men hologlittret är rätt fantastiskt!

Det var lite tjockt att lacka med och behövde tre lager för att täcka helt, men det torkade å andra sidan fort, så det gjorde inte så mycket. Hållbarheten är det däremot inget fel på. Jag har haft det i tre dagar nu och det syns knappt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter att ha burit det odekorerat i ett dygn tröttnade jag på att ha snällgröna naglar och dekorerade det. Det blev halvmånar i svart målade med ett nail art lack och små kaviarkulor i silver som avgränsning mellan halvmånen och den övriga nageln. Jag tycker faktiskt det blev rätt sjysst, även om halvmånarna kunde ha varit lite mer jämna.

Det blev lite bildspam eftersom jag hade svårt att välja och också ville ha med några småsuddiga bilder så hologlittret syntes. Det var inte så lätt att få det att fastna på bild…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev en video också. Irriterande nog syns inte holot särskilt bra, men en del av glittret kommer fram i alla fall.

The first one to be tested of the polishes I got for review was Sparkling Garbage from Orly’s Mash Up collection. This is a light green with a blue tint and loads of scattered holo sparkle. It is really remarkable in the sun or in the right indoor lighting. It is a little dull in cloudy weather, but I can forgive that when it is so lovely in the sun. 

It was a little thick and I needed three coats for opacity. It dried quickly though, so that wasn’t really a problem. It has held up well. I have now worn it for three days, and it barely shows.

After a day I got a bit tired of wearing it on its own and decorated it with black half moons and silver caviar beads. I quite like the result, even though the half moons could have been more regular.

 

Publicerat på maj 24, 2013, i Diverse nageldekor, Glitter, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i grönblått, Naglar i grönt, Orly. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Ursnyggt! Dina bilder är mycket bättre än mina tycker jag, här ser man det holografiska glittret bättre!

  Gilla

  • Tack! 🙂 Det var sjukt svårfotat, faktiskt. Jag har tagit brutala mängder bilder på det här och holot ville bara synas på de som var lite suddiga. Fast det är ju ännu glittrigare i verkligheten, jag önskar att jag hade kunnat visa det som det verkligen ser ut!

   Gilla

 2. Ha ha, gillar Katlas logik:) Tror mest jag sett bilder med detta som layering innan, kul att se det för sig självt:)

  Gilla

  • Världen är rätt enkel när man ser den ur Katlas ögon. 🙂 Jag tycker Sparkling Garbage klarar sig bra på egen hand. Det är visserligen ganska skirt, men inte extremt.

   Gilla

 3. Det är ju fördelen med scattered holo, de är fina i alla ljus. Färgen här var lite tam och påminner förmycket om ChG Running in Circles för att jag ska känna att jag behöver det. Men din nailart var fin!

  Gilla

  • Jag har faktiskt inte särskilt många scattered holos så jag har inte tänkt på det tidigare! Men det är ju en stor fördel! Jag håller med om att färgen är lite mesig, de hade gått kunnat stänka i lite mer grönt i den, men glittret är så fint att jag gillar det ändå! Kul att du gillar dekorationen! 🙂

   Gilla

 4. Urtjusigt! Jag gillar det verkligen!! Det här hade jag velat ha! Måste skaffa det!

  Gilla

  • Ja, det är verkligen tjusigt! Jag är jätteglad att jag fick det! För min del hade jag gärna fått Black Pixel, det ser så läckert ut att jag redan har eBayat hem det!

   Gilla

 5. Jag reagerade också verkligen på att hologlittret syntes nästan hela tiden, jag har aldrig varit med om det i ett linjärt hololack. Älskade att det inte blev det vanliga silverskimret som hologlitter brukar bli inomhus. Woho!

  Gilla

  • Ja, visst var det läckert! Jag blir alltid lite ledsen över att hololacken inte kommer till sin rätt om man inte har sol på dem och brukar undvika holo hela vintern av den anledningen. Det här kan man ju bära året om!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: