Orly Harmonious Mess

Oops, insåg att Harmonious Mess, som jag har fått att recensera från Orlys sommarkollektion Mash Up, har blivit stående rätt länge… Vi får väl se om det blir några fler Orlylack att recensera här. Jag har fått ett mail från Lisa, som är pressansvarig för Orly i Sverige och det verkar som att samarbetet mellan hennes pressfirma och Orly är lite osäkert. Tråkigt! Det var ju jättekul att få gå på pressfrukost och få lite info om kommande kollektioner!

Men det var Harmonious Mess jag skulle skriva om nu. Det är en gråtonad blålila pastell. Eftersom den är så pass grå i tonen gillade jag den mer än jag trodde. Den var lite tjock, men ändå rätt lätt att lacka med och täckte på två lager. Tyvärr chippade det lite efter bara två dygn, men jag vet inte om det är lacket eller mina naglar. Det verkar inte som att några lack sitter kvar på mina naglar såhär på sommaren…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag drabbades av total idetorka vad gäller dekoren av det här. Jag har fått hem ett gäng NfuOh-jellysar från Nailmail som jag vill göra något med, men jag kom inte på något bra. När jag hade gett upp och var på väg att gå och lägga mig kom jag att tänka på en tutorial på YouTube om hur man använder olika borstar och kom på att det vore kul att testa något med en s k ”fan brush” (fjäderpensel?). Jag har försökt förut, men då blev det mest kladd. Nu fick jag tips i tutorialen om att blöta borsten innan, och då blev den spretig och bra. Sedan doppade jag den lite lätt i först svart och sedan vit akrylfärg (Oumaxi, inköpt på eBay), strök av överskottet och målade med så lätt hand jag kunde. Det var mycket lättare än jag trodde! Mitt största problem är att mina naglar är så kupiga att borsten liksom fastnar lite på böjen och det var lite svårt att få färg hela vägen på kanten. Det blev ju också inte helt perfekt, men med lite träning kan det nog bli rätt bra. Jag gillade effekten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oops, I just realized that I have quite forgotten about Harmonious Mess that I have gotten for review from Orly’s summer collection Mash Up! It is a grey-toned blueish purple (or purplish blue) pastel, but I like it surprisingly much despite it being a pastel. It was a little thick, but still easy to apply and it was opaque in two coats.

I decorated it with black and white acrylic paint (Oumaxi) and a wet fan brush. I just saw a tutorial about the use of different nail art brushes that advised to wet the fan brush before use, and that really made a big difference. The water made the brush nice and spiky so the paint didn’t just become a big mess. I quite like the result!

Publicerat på juli 8, 2013, i Diverse nageldekor, Naglar i blått, Orly och märkt , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Gillar verkligen tonen i det här lacket. Snyggt! Och det där med fanbrush måste jag också testa.

  Vad tråkigt om dom byter PR firma, men det kanske är så att ni som får pressutskick följer med till nästa firma.

  Gilla

  • Ja, det är ett väldigt mjukt och fint lack som ändå är lite udda. Jag gillar det ändå! Och jag tycker absolut att du ska testa fan brush, det var mycket enklare och snabbare än jag trodde!

   Vi får väl se vad gäller Orly, det lät lite osäkert alltihop. Jag hoppas att de kommer att ha kvar en pressrepresentant i Sverige alls (och förstås att de skickar till samma bloggare framöver! :-)), men det är inte säkert. Det är väl inte så många märken som brukar skicka till svenska bloggare? Jag kan bara komma på Orly, OPI, Depend och IsaDora.

   Gilla

 2. Vad snyggt!! HM behövde lite oumpf!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: