Nail Art Sunday: Stegvis jellymanikyr

Den här manikyren är inspirerad av en manikyr jag nyligen såg hos More Nail Polish. Jag tyckte den såg väldigt cool ut på hennes bilder, men är inte alls lika förtjust i min version. Delvis beror det på att min är slarvigare gjord, men det är nog också så att det är en sån där manikyr som är snyggare på bild än i verkligheten. Eller så är den bara lite för ljusblå för mig… 😉

Konceptet är i alla fall ganska enkelt, men tidskrävande. Jag började med två lager L.A. Girl Metal Sterling Silver som jag täckte med ett lager av det blåa jellylacket Nfu Oh JS30. Sedan la jag ett lager Sterling Silver till, en liten bit från kanten, täckte hela nageln med JS30 och upprepade proceduren. Jag avslutade sedan med lite Sterling Silver som jag inte målade över. Tyvärr var jag trött och tappade tålamodet mot slutet, så det blev lite slarvigt gjort. Att jag dessutom satt i ett mörkt vardagsrum och såg på tv samtidigt gjorde inte heller saken bättre. Det ser ganska coolt ut på lite håll, men på nära håll stör det mig att det är lite snett.

Sterling Silver har jag visat förut (här och här). Det är ett trevligt silverlack som täcker på två lager. Billigt är det också, så det är ett bra alternativ om man letar efter ett baslack i silver. JS30 har jag inte testat förut, men det var också trevligt. Det är väldigt skirt, vilket är en fördel när man gör den här typen av manikyr, men blev ändå ganska så jämnt i tonen. Tyvärr blev den här manikyren så tjock att den aldrig riktigt härdade igenom. Nu har jag haft den i två dygn och den är fortfarande lite mjuk och har fått några små gropar och hack.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicerat på januari 26, 2014, i Diverse nageldekor, L.A. Girl, Naglar i blått, Naglar i silver, Nail Art Sunday, Nfu Oh och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Tycker det ser jätteläckert ut! 🙂
  Men jobbigt om det inte härdar 😦

  Gilla

  • Tack! 🙂 Det är inte så farligt mjukt, bara tillräckligt för att det ska bli märken om jag trycker nageln mot det. Hade jag haft tålamod att låta lagren torka lite mer hade det nog varit ok! 😛

   Gilla

 2. Blev väldigt cool effekt!

  Gilla

 3. Så coolt det ser ut, härlig färg åxå

  Gilla

 4. Tycker det var kanon, ska härmas:)

  Gilla

 5. Tycker det ser ganska fräckt ut:)

  Gilla

 6. Tack allihopa! Så kul att ni gillade det! 🙂

  Anki: Härma gärna – det är ju det jag gjorde! 🙂

  Gilla

 7. Jag tycker det ser precis lika läckert ut på dina bilder (länken funkar förövrigt inte). Tråkigt bara att det inte torkade som det skulle.

  Gilla

  • Tack för att du sa till, jag har fixat länken nu! Och tack! Jag tycker själv att det är lite för snett och vint, men jag misstänker att jag fotade i en vinkel som gör att det mest sneda inte syns så mycket… 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: