OPI 50 Shades of Grey

Jag var som sagt på pressevent i förra veckan och fick med mig två kommande OPI-kollektioner hem. 50 Shades of Grey är den som kommer att släppas först, i början av januari, så jag börjar med den. Dessutom får jag väl erkänna att jag är mest förtjust i den som kollektion också! Den består av sex lack och är baserad på boken med samma namn, som det nu har gjorts film på. De fem gråa lacken representerar karln i boken, mr Grey, medan den kvinnliga huvudpersonen, ms Steele, bara har fått ett lack, det röda. Jag har visserligen lite åsikter om den könsfördelningen, men om jag bara ser till färgerna i kollektionen så klagar jag inte eftersom jag tycker att gråa lack är mycket mer intressanta än röda. Överlag så är det här en riktig toppenkollektion – det är nog första gången som jag gillar alla lacken i en kollektion!

Sedan känner jag att jag faktiskt måste lägga in en liten reservation angående temat för kollektionen. Jag älskar de här lacken, men boken och filmen… Nej, de kan jag inte promota med gott samvete. Jag har bara läst ett kapitel i boken, det får erkännas, men jag har pratat med de som har läst den och också sett en del på nätet om den. Jag tror inte jag kommer att komma igenom resten av boken. Språket imponerade inte och karaktärerna kändes stereotypa och irriterande. Mr Grey framställs som en arrogant skitstövel som utnyttjar och manipulerar Ms Steele, och det hela ska vara romantiskt? Nej, jag ser inte det romantiska i dysfunktionella förhållanden, det gör jag bara inte. Dessutom blir jag irriterad av böcker/filmer som cementerar traditionella könsroller. Jag tycker att jämställdheten verkar gå tillbaka och att folk är mer låsta i könsroller nu än när jag var ung, och historier som 50 Shades of Grey gör ju inte den saken bättre.

Men nu ska jag sluta ondgöra mig över boken/filmen (jag skulle kunna hålla på längre…) och gå över till lacken – jag antar att det är dem ni är intresserade av! Och de är värda uppmärksamhet!

Åh, jag höll på att glömma att nämna att lacken kommer att släppas som en minikollektion också! Jag, som älskar minilack, hade garanterat slagit till på den om jag inte hade fått de fullstora nu.

SONY DSC

Manikyrer med lacken kommer så småningom, först blir det bara flaskbilder och swatchpinnar. Men jag har redan burit två av lacken, så det kanske inte ens tar så lång tid innan jag kan visa dem ordentligt.

Från vänster till höger har vi:

My Silk Tie: silverlack med nästan kromig formula

Cement the Deal: Ljusgrått krämlack

Embrace the Grey: Mellangrått krämlack

Dark Side of the Mood: Väldigt mörkt grått krämlack

Shine For Me: Finkornigt silverglitter med fint blått glitter.

Romantically Involved: Mörkt rött krämlack med dragning åt blått.

Alla de tre krämlacken drar lite åt blått och fyller faktiskt hål i min samling, så de är jag glad för även om jag först tänkte att de skulle vara dupes med något jag redan hade. Men jag skulle nog säga att Shine For Me är stjärnan i kollektionen, det är unikt, i min samling i alla fall, och väldigt läckert med sin blandning av silver och blått glitter!

Vad tycker ni? Är ni nyfikna på kollektionen och har ni några favoriter? Och vad tycker ni om 50 Shades of Grey? 😉

SONY DSC

As I’ve written about earlier, I was at a press event last week and got two collections to take home with me. I’ll start by showing you the 50 Shades of Grey-collection, which will be released in the beginning of January. It is a lovely collection, and I actually like all the polishes in it!

My Silk Tie: silver shimmer with a chrome-like shine

Cement the Deal: Light grey creme

Embrace the Grey: Medium grey creme

Dark Side of the Mood: Very dark grey creme

Shine For Me: Fine silver glitter with fine blue glitters

Romantically Involved: Dark blue-toned red creme

They will also be released as a box of mini bottles of all the polishes in the collection. I, who love mini polishes, would definitely have gotten that if I hadn’t already gotten them as full size bottles.

Shine For Me is my favourite in the collection, and it is actually unique in my collection at least. I also really like the grey cremes. They are all slightly blue-toned and are filling in some gaps in the grey creme part of my hoard.

(For a rant about what I think about 50 Shades of Grey, you can translate the Swedish text above… 😉 In summary: I don’t like it.)

So – what do you think? Do you like it? Which ones are you most curious about?

Publicerat på december 2, 2014, i OPI och märkt . Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. You go get them tiger!

  Gilla

 2. Jag reagerade också på att Anastasia bara fått ett lack, hade gärna sett lite mer färg. Typ ett rött glitter i klar bas, hade varit asläckert att toppa det gråa med. Tycker dock att kollektionen verkar innehålla mycket fint men få unika lack:) jag har inte heller läst boken men ska nog, om inte annat för att veta vad jag pratar om. Men temat tilltalar mig inte alls, tycker den känns rätt ohet, vilket säkert många tycker är konstigt eftersom den marknadsförts mkt på just hetheten men det känns väldigt ljummet för mig…

  Gilla

  • Jag håller med, den känns inte särskilt het alls. Men jag misstänker att det kan vara för att det inte är ett ömsesidigt förhållande som skildras, sånt tycker i alla fall jag är avtändande. Jag ska nog försöka läsa vidare i boken. Precis som du säger borde man ju veta vad man pratar om. 🙂
   Ett rött glitter hade varit superfint i kollektionen! Synd att de inte körde på det! Jag förväntar mig nog sällan unika lack från OPI, så jag blev mest glad över att det var fina färger.

   Gilla

 3. Inte läst boken men lacken ser himla fina ut, jag gillar ju gråa toner

  Gilla

 1. Ping: OPI Shine For Me | Nageldraken

 2. Ping: OPI Romantically Involved | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: