CND Vinylux Peacock Plume #199

Jag har nagellack igen! Det här är faktiskt den manikyren jag har på fingrarna just nu. 🙂 Det är första försöket efter nagellossningen, så jag vet inte hur naglarna kommer att reagera på det, men det känns helt ok hittills i alla fall.

Det som fick äran att vara först på tassarna sedan i juli var ett av lacken från CNDs Vinylux Contradictions-kollektion som jag har fått att recensera. Det är första gången jag testar ett Vinyluxlack, och jag är faktiskt rätt impad! Det var utmärkt att applicera och var faktiskt nästan täckande efter endast ett lager. Jag hade två för säkerhets skull. Jag gjorde som det stod i instruktionerna och skippade underlack samt använde deras egna överlack CND Vinylux Weekly Top Coat. Och jag tror faktiskt att det här kan hålla i nästan en vecka i alla fall! När jag skriver det här är det fyra dygn sedan jag applicerade det och jag har bara lite tipwear. Igår fyllde jag i det som var lite slitet på tipparna och slängde på ett lager överlack, och efter det såg det helt fräscht ut igen. Överlacket är riktigt bra också. Det har en väldigt fin glans och torkar nästan lika fort som ett vanligt snabbtorkande överlack. Peacock Plume är ett fint mörkblått skimmerlack med en touch av grönt som har ett väldigt fint djup. Jag gillar verkligen det här!

Dekoren är en spets från ProNails som jag har köpt från Edgy Polish. Jag gjorde så att jag klippte till bitarna innan jag lackade eftersom det är lite svårt att klippa med vått lack. Jag lackade sedan med det färgade lacket och lät det torka lite så att inte spetsen skulle försvinna i kladd. Sedan lackade jag med överlacket och väntade en liten stund innan jag satte dit spetsen och förseglade med ytterligare ett lager överlack. Tyvärr gjorde överlacket att spetsen blev lite tristare i färgen och inte så kritvit som den var innan. Jag tror faktiskt att det är bättre att låta bli det sista lagret överlack om man inte tänker bära lacket väldigt länge. Det verkade som att spetsen satt fast rätt bra utan det ändå. Men jag tycker ändå att det blev rätt fint!

Och förresten, en liten kul grej – idag avslöjade jag för mina jättegulliga masterstudenter att jag är nagellacksberoende och berättade dessutom om Mentalityspektaklet (jag nämnde onycholys eftersom jag föreläste om sköldkörteln och det är ett ganska vanligt symptom på hyperthyroidism), och skojade om att jag skulle kunna föreläsa om nagellack istället för sköldkörteln. Och det var faktiskt några studenter som på allvar tyckte att jag borde göra det! 🙂 Får se om det blir av – det vore ju kul, men det beror ju på om de frågar igen. Men det är lite roligt att sprida vansinnet…

SONY DSC

SONY DSC

I’m wearing nail polish again! This is actually the manicure I’m wearing right now – not something from the archive! 🙂 It’s my first try after the onycholysis, so I don’t know how my nails will react to it, but it feels ok at least.

The polish that got the honor to be the first one on my fingers since July was Peacock Plume from the CND Vinylux Contradictions collection that I have gotten for review. It is the first time I am using a Vinylux polish and I’m actually quite impressed! The application was excellent, and it was almost a one-coater. I used two coats just to be sure. I followed the instructions and skipped the base coat and used their CND Vinylux Weekly Top Coat. It is supposed to last for up to a day, and it seems to not be entirely impossible. I have now worn it for four days and I only have some minor tip wear. The top coat makes it very nice and shiny, and it stays nice. Also, it dries almost as quick as a quick-dry top coat. I like the polish as well. It is a blue shimmer with a touch of green that has a very nice depth. 

I decorated it with a lace from ProNails that I have bought from Edgy Polish. I applied it to the top coat after letting the coloured polish dry a little. I then covered it with another coat of top coat, which unfortunately changed the colour of the lace so it got a bit darker. I actually think that it might be a good idea to skip the top coat over the lace if you don’t intend to wear the mani for a very long time. That way it would still be bright white and it seemed to stick quite well even before the second layer of top coat. But well, I kinda like it anyways! And it is so nice to wear polish again!

Publicerat på september 10, 2015, i CND, Diverse nageldekor, Naglar i blått och märkt , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Mycket fint lack! Hoppas verkligen dina naglar inte får återfall igen. Jag är sugen att testa Vinylux, har inte gjort det än 🙂
  Haha åh drömmen att ha fått ha föreläsningar om nagellack på universitetet alltså! Tycker absolut du ska skämma bort dem med det 😉

  Gilla

  • Nu har jag tagit bort det och naglarna ser bra ut! Hurra! 🙂
   Vinylux var faktiskt bättre än jag hade förväntat mig. Jag brukar inte tro på lack som ska hålla en vecka, men det här gjorde faktiskt det!
   Vi får se om den där nagellacksföreläsningen. Jag tror jag väntar och ser om fler efterfrågar den… 😛

   Gilla

 1. Ping: CND Vinylux Peacock Plume efter en vecka och Indigo Bananas Green Glow | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: